• DOLAR 32.382
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2325.62
  • ...
Aralıklı yağışlara dikkat!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmelerine göre, Türkiye genelinin parçalı çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile İstanbul ve Kayseri çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının iç ve doğu bölgelerde 2 ile 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı bekleniyor.

Kuvvetli yağış uyarısı!

Yağışların Zonguldak, Bartın, Rize çevreleri, Trabzon'un doğu ve Artvin'in kıyı kesimleri, Doğu Akdeniz'in doğusu, Güneydoğu Anadolu bölgesi ile Doğu Anadolu'nun doğu ve güneydoğusunda kuvvetli; Muş ve Bitlis çevrelerinde yerel olarak çok kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

Kar yağışı uyarısı!

Karadeniz üzerinden gelen soğuk hava dalgası nedeniyle yağışların Batı Karadeniz ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile İç Anadolu'nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde devam etmesi tahmin edildiğinden meydana gelebilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli olunması gerektiği bildirildi.

Karadeniz üzerinden gelen soğuk hava dalgası nedeniyle, bu gece ve yarın sabah saatlerinde Karadeniz'in iç kesimleri, Marmara'nın güney ve doğusu, İç Ege, İç Anadolu, Akdeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'da hafif, yer yer orta kuvvette don olayı beklendiğinden zirai faaliyet ve seracılıkla uğraşanların tedbirli olması istendi.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Parçalı yer yer çok bulutlu, sabah ilk saatlerde İstanbul'un Anadolu Yakası ile Kocaeli ve Sakarya çevreleri ile öğleden sonra bölgenin doğusu ve İstanbul çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Parçalı, doğusunun yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde doğusunun sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Hatay ve Osmaniye çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ilk saatlerde Kayseri çevreleri ile öğle saatlerinden itibaren bölgenin kuzey kesimlerinin yağmurlu, yükseklerinin karla karışık yağmur ve hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda yağmur, bölgenin iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların sabah saatlerinde Zonguldak ve Bartın çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur, gece saatlerinden itibaren bölgenin iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde görülecek olan yağışların, sabah ve gece saatlerinde Trabzon'un doğusu, Rize ve Artvin'in kıyılarında kuvvetli olması bekleniyor.

Doğu Anadolu: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur, akşam saatlerinden sonra bölgenin kuzey ve doğusu ile Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların, bölgenin doğusu ile Bingöl ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli, Muş ve Bitlis çevrelerinde çok kuvvetli olması bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bölge genelinde kuvvetli, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa ve Siirt çevrelerinde yerel olarak çok kuvvetli olması bekleniyor.

BAZI İLLERDE HAVA

Adana: Parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23°C

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmurlu, kuzey ve doğu ilçeleri karla karışık yağmur, yüksekleri hafif kar yağışlı 8°C

Bursa: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra yağmur ve sağanak yağışlı 15°C

Diyarbakır: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden itibaren kuvvetli olması bekleniyor. 14°C

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ilk saatlerde Anadolu Yakası, öğleden sonra il geneli yağmur ve sağanak yağışlı 16°C

Zonguldak: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor. 10°C (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir