• DOLAR 32.613
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2523.074
  • ...
Cumhuriyet gazetesinde gözaltı sayısı 12`ye yükseldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, hakkında gözaltı kararı bulunan Cumhuriyet gazetesi Yayın Danışmanı Kadri Gürsel gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosunca "FETÖ ve PKK terör örgütlerine üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" suçundan yürütülen soruşturma çerçevesinde, polis ekipleri gazeteci Kadri Gürsel'i de gözaltına aldı.

Gözaltı sayısı 12'ye yükseldi

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan kişi sayısı, 12'ye yükseldi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, TCK'nın 220/6. maddesi uyarınca "FETÖ ve PKK terör örgütlerine üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" iddiasıyla aralarında Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay ve yazar Güray Öz'ün de bulunduğu yazar ve yöneticiler hakkında gözaltı kararı çıkarmıştı.

Gazete binası önünde protesto

Bu arada, gazetenin Şişli'deki binası önünde toplanan bazı sendika ve sivil toplum kuruluşlarının üyeleri ile gazete okurları, soruşturmaya tepki gösterdi. Zaman zaman şarkılar söyleyen gruptakiler, slogan atarak bekleyişlerini sürdürdü. 

Burada gazetecilere açıklama yapan DİSK Basın İş Sendikası Temsilcisi Faruk Eren, gazeteciler olarak karanlık günler yaşadıklarını savunarak, cezaevlerinde çok sayıda gazeteci olduğunu söyledi. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir