• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Günler ve geceler Kur`an`la nurlanmalı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kur'an Nesli Platformu Diyarbakır Koordinatörü Hayri Başeğmez, Türkiye genelinde yapılacak umre ödüllü “Kur'an Nesline Meal Sınavı” hakkında bilgilendirmede bulunarak sınava son başvuru tarihinin 17 Kasım olduğunu hatırlattı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kur`an Nesli Platformu Diyarbakır İl Koordinatörü Hayri Başeğmez,  umre ödüllü ‘Kur'an Nesline Meal Sınavı`nın 11 Aralık Pazar Günü yapılacağını söyledi.

Başeğmez, “Bu Kur`an ki, Hatemü`l Enbiya Hz. Muhammed Mustafa`in (s.a.v.) lisanıyla Rabbimizin insanlığa en büyük mesajı, bir hidayet güneşi olarak, karanlığa saplanmış dünyayı aydınlığa eriştirecek yegâne kitap, insanlık âleminin aradığı adaletin membaı, sevgi ve merhametin ta kendisidir. Öğüt alınması için gönderilen bu kitap hiç şüphesiz okunmalı ve anlaşılmalıdır. Hayatlar onunla yön bulmalı, günler ve geceler onunla nurlanmalıdır. Gündemin sürekli değiştiği, zihinlerin dünyevileştirilmeye çalışıldığı bu modern zamanda, gündemimizi Kur`an`la tayin etmenin, zihinlerimizi Kur`an`ın nuru ile aydınlatmanın gereğini anlamalı ve tüm çaba ve gayretlerimiz bu doğrultuda olmalıdır.” dedi.

Sınav başvuru tarihi 17 Kasım

Kur`an Nesli Platformu olarak, Kur`an-ı Kerim`in anlaşılması için çalıştıklarını dile getiren Başeğmez, “Kur`an ile olan bağımızı kuvvetlendirmeyi, herkesin bildiği ve en sık okunan surelerin daha iyi anlaşılmasına vesile olmak gayesiyle, iki ayrı kategoride Türkiye Geneli Meal Sınavı düzenlenecektir. Gerçekleştireceğimiz bu sınavda 29 ve 30`ncu cüzlerle beraber, Yasin ve Hucurat sureleri ve Kur`an`da geçen peygamber dualarının yer aldığı 3 bölümden oluşan “Kur`an Nesline Kur`an Pınarı” adlı kitap esas alınacaktır. Sınav başvuru tarihleri 17 Ekim-17 Kasım arası olup sınav, 11 Aralık Pazar Günü saat 10.30`da gerçekleştirilecektir.” şeklinde hatırlatmalarda bulundu.

Başeğmez, “Sınavda, 16 yaşına kadar olanların 2000 yılı ve üstü 1`inci kategoride, 17 yaş ve üstü (1999 ve öncesi) olanlar ise 2`nci kategoride yarışacaktır. 1`inci Kategoride yer alanlar kitabın ilk iki bölümünden, 2`nci kategoride yer alanlar ise kitabın tümünden sorumlu tutulacaktır.” dedi.

“Kur`an aşığı halkımızın bu sınava gereken ilgiyi göstereceğine yürekten inanıyoruz”

Başeğmez daha sonra şunları kaydetti: “Her daim Kur`an-ı Kerim yolunda istihdam olunmayı ve ölüm gelip çatana kadar kendisinin razı olacağı işlerle bizleri meşgul kılmasını yüce Rabbimizden niyaz ediyoruz. Kur`an aşığı halkımızın bu sınava gereken ilgiyi göstereceğine yürekten inanıyoruz. Dereceye girenlere başta umre olmak üzere birçok ödülün verileceği bu sınava, yediden yetmişe bay bayan tüm kardeşlerimizi davet ediyoruz.”

Başeğmez, sınavla ilgili ayrıntılı bilgiye, www.kurannesliplatformu.com ve www.mealsinavi.com  adreslerinden ulaşılabileceğini kaydetti. (M. Sıddık Bilge/Emrah Deniz – İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir