• DOLAR 32.527
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2435.374
  • ...
Güneydoğu için çok kuvvetli sağanak yağış uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu gece ve yarın sabah Doğu Akdeniz'in doğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun batısında meydana gelebilecek çok kuvvetli sağanak yağış nedeniyle tedbirli olunmasını istedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Yağışların; bu gece ve yarın (01.11.2016 Salı) sabah saatlerinde Doğu Akdeniz'in doğusu (Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş) ile Güneydoğu Anadolu'nun batısında (Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Şanlıurfa) çok kuvvetli sağanak yağış şeklinde meydana gelmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.”  denildi.

Açıklamada şiddetli yağışın bu gece 21.00 ile yarın 12.00 saatleri arasında meydana gelebileceği ifade edilerek ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım gibi muhtemel risklerin de oluşmasının beklendiği kaydedildi.

Batman Valiliğinden yağış uyarısı

Öte yandan Batman Valiliği de kentte bugün ve yarın muhtemel kuvvetli yağış nedeniyle uyarılarda bulundu.

Batman Valiliği tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Uyarı merkezi tarafından yapılan meteorolojik uyarı; Bugün bölgemizde görülecek yağışların; ilimiz ve çevrelerinde kuvvetli olması beklenmektedir. Ayrıca yarın da (01.11.2016) bölgemizde devam eden yağışların ilimiz genelinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.” (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir