• DOLAR 32.318
  • EURO 35.111
  • ALTIN 2300.388
  • ...
`İmam-hatip ve başörtüsü düşmanlığı oluşturmaya çalışıyorlar`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eğitim-Bir Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Numan Şeker, Bursa İnönü Ortaokulu'nda okul yöneticilerinin öğrencilere ayrımcılık, baskı ve ihlal yaptığına ilişkin iddialara düzenledikleri basın açıklamasıyla yanıt verdi.

Şeker, “İmam-hatip ve başörtüsü düşmanlığı” üzerinden yanlış bir algı oluşturulmaya çalışıldığının altını çizen Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Numan Şeker, “Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı, bazı yerel yayın organlarında, Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü`ne bağlı İnönü Ortaokulu ve Evliya Çelebi İmam Hatip Ortaokulu ile ilgili aslı astarı olmayan, mesnetsiz iddialarda bulunarak, imam-hatip ve başörtüsü düşmanlığı üzerinden yanlış bir algı oluşturmaya çalışmıştır. Okul müdür yardımcısı tarafından 'kız öğrencilere başörtüsü baskısı yapıldığı, velileri zorlayarak çocuklarını imam-hatip okullarına göndermeleri istendiği, başarılı öğretmenlerin imam-hatip ortaokulunda görevlendirileceği ve imam-hatip öğrencilerinin fen lisesine gitmeleri için ortaokul kısmından ayrı çalışmaların yapıldığı öne sürülerek; aynı binada bulunan İnönü Ortaokul'u ile Evliya Çelebi İmam Hatip Ortaokul'u arasında bir ayrımcılığın yapıldığı iddia edilmiştir.” dedi.

“Bu zihniyete bu millet itibar etmemektedir”

Yereldeki bu iddiaları “Bozacının şahidi şıracı” misali CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu'nun konuyu TBMM gündemine taşıdığını ve Milli Eğitim Bakanı`na bu konu ile ilgili sorular sorduğunu hatırlatan Numan Şeker, ”Okul yöneticilerinin bir eğitimciden çok militan gibi davrandıklarına dair şikayetler aldığını ifade eden CHP milletvekili okul yöneticilerini adeta terörist olarak gösterip aşağılamaktadır. Bir başka ifadesinde de 'küçük çocuğa başörtüsü dayatacaksın neyin özgürlüğünü savunduğundan bahsediyorsun' diyerek başörtü dayatmasının yapıldığını ileri sürmektedi.r” diye konuştu. 

Şeker, “Halbuki bu zihniyetin 28 Şubat sürecinde faşizan baskılarla başörtülülerin kamu alanındaki bütün haklarını nasıl ellerinden aldığını unutmadık. Baskıdan ve antidemokratik uygulamalardan en son bahsedecek olanlar bu zihniyetin sahipleridir. İmam-hatip ve başörtüsü gündeme geldiğinde kırmızı görmüş boğa gibi saldıranlara bu millet itibar etmemektedir.” şeklinde konuştu.  (Zeki Aras- İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir