• DOLAR 32.604
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2332.611
  • ...
Diyarbakır Valiliğinden "çöp" açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bazı sosyal medya hesaplarında, Diyarbakır’da çöplerin toplanmasının Diyarbakır ‘Valiliği tarafından engellendiği’ yönünde paylaşımlar ile ilgili Valilik tarafında yazılı açıklama yapılarak, söz konusu iddiaların olumsuz algı oluşturmaya yönelik olduğunu ve gerçeği yansıtmadığını ifade edildi.

İddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtilen açıklamada, çöp toplama görevlerini aksatan belediyeleri yönelik 28 Ekim 2016 tarihinde Valilik tarafından uyarı yazısı yazıldığı ve görevini yerine getirmeyen kurum ve kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacağı hatırlatıldı.

Açıklamada, bugün itibarıyla merkez Yenişehir ve Bağlar Belediyeleri tarafından çöp toplama işlerine başladığı ifade edilerek, Kayapınar Belediyesi tarafından saat 12.00’ye kadar bu görevin yerine getirilmediği belirtildi.

Açıklamada, “Vatandaşlarımızın sağlık koşullarını da olumsuz yönde etkileyen ve çeşitli hastalıklara davetiye çıkaran bu olumsuz durumun ortadan kaldırılması ve vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi adına Valiliğimiz tarafından Kayapınar Belediyesine ait çöp toplama araçlarına el konulması ve araçlarda görevlendirilecek personel aracılığıyla çöp toplama işlerinin başlatılması için gerekli girişimlerde bulunulmuş, bunun üzerine Kayapınar Belediyesi tarafından saat 12.30 itibariyle çöp toplama işlerine başlanmıştır.” denildi.

Açıklamanın devamında, “Yaşanan bu süreçte Görevlendirilen Vali Yardımcısı tarafından yönetilmekte olan Sur Belediyesi tarafından bu görev eksiksiz olarak yerine getirilmiş ve Sur bölgesinde çöplerin toplanması konusunda herhangi bir olumsuzluk yaşanmamıştır. Söz konusu iddialar olumsuz algı oluşturmaya yönelik, gerçek dışı iddialardır. Vatandaşlarımızın bu tür gerçek dışı iddialara itibar etmemesi önem arz etmektedir. Bu şekilde asılsız ve olumsuz algı oluşturmaya yönelik paylaşımlarda bulunan sosyal medya hesaplarının sahipleri hakkında gerekli yasal işlemler yapılacaktır.” İfadelerine yer verildi. (İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir