• DOLAR 32.33
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2299.224
  • ...
"Çocuklara vasiyetimiz namaz olmalı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kur’an Nesli Platformu Denizli İl Koordinatörlüğü tarafından namaz eğitimi alan 6-10 yaş aralığındaki çocuklara yönelik “Gözümün Nuru Namaz” adlı program düzenlendi.

Hakk’a Davet Derneği binası önünde toplanan çocuklar, sloganlar eşliğinde programın gerçekleştirildiği Yenimahalle Fatih Camisi’ne yürüdüler.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, kız çocuklarının seslendirdiği ezgi ve şiirlerle devam etti.

Kur’an Nesli Platformu adına açılış konuşmasını yapan Ebru Kaya, Hz. Muhammed’in tavsiyesine uyarak çocuklara namaz kılmayı öğrettiklerini söyledi. Kaya, “Bu yol kolay değil, sabır istiyor. Bizler, Kur’an Nesli Platformu olarak çocuklara yol gösterici olmaya baş koyduk. 6-10 yaş aralığındaki çocuklarımıza namaz eğitimi vermeye başladık. Hamd olsun, meyvesini alıyoruz. Gelecek nesli çekirdekten eğitip dünyalarına şekil veriyoruz.” dedi.

Namaz ile ilgili ayet ve hadislerin okunduğu programda konuşan Nuray Kaçan ise namazın, Müslümanların hayatında önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.

Müslümanların en büyük sorumluluğunun aile bireylerine namaz kılmayı öğretmesi olduğunu ifade eden Kaçan, “Bizlerin çocuklarımıza vasiyeti namaz ve örtüsü olmalı. Namaz ve örtü olmadan ahirette kurtulamayacağını aşılamalı, bunlar olmadan hiçbir kurtuluş yolunun olmadığını çocuklarımıza haber vermeliyiz. Çocuklar namaz kıldığında sevinmeli, kılmadığında üzülmeliyiz. Bir anne ve baba her şeye müsamaha gösterebileceğini ama namazsızlığa müsamaha gösteremeyeceğini çocuğuna hissettirmeli.” şeklinde konuştu.

Çocukların tiyatro gösterimiyle devam eden programda namaz eğitimi alan çocuklara sertifika ve hediyeler verildi. Program, kapanış duası ile son buldu. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir