• DOLAR 32.336
  • EURO 35.16
  • ALTIN 2306.15
  • ...
SON DAKİKA
Şeyh Salah`ın "tek kişilik hücrede" tutulması siyasi intikamdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KUDÜS (AA) -  İsrail'in güneyindeki Bi'ru's-Seba hapishanesinde tutuklu bulunan 1948 Filistin İslami Hareketi lideri Raid Salah'ın avukatı Mustafa Suheyl, İsrail'in Salah'ı "tek kişilik hücrede" tutmasının siyasi intikam amacı taşıdığını belirtti.

Şeyh Salah'ın avukatı Suheyl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail mahkemesinin Raid Salah'ın tek kişilik hücreden normal koğuşa alınması yönündeki talebi reddetmesine dair "İsrail, Raid Salah'ı tek kişilik hücrede tutarak ondan siyasi intikam alıyor." dedi.

Salah'ın tek kişilik hücreye konularak tecrit edilmesinin komik gerekçelerle yapıldığını dile getiren Suheyl, tecridin kaldırılması kararıyla beraber kanuni olarak yapılacak bir şey kalmadığını belirtti.

Avukat Suheyl, Salah'ın verdiği hutbeler ve dini dersler nedeniyle hapis cezasına çarptırılmasının "zalimane" bir karar olduğunu vurgulayarak, "İsrail ifade özgürlüğüne saygı duyduğu söyleminin boş olduğunu gösterdi." diye konuştu. 

"Gazete, dergi, kitap yasak"

Cezaevi idaresinin Salah'ı gazete, dergi ve kitaplardan men ettiğini ve sınırlı bazı televizyon kanallarının dışında başka kanalları izlemesine izin vermediğini söyleyen Suheyl, ailesinin kendisini ziyaret etmesine de iki haftada bir izin verildiğini belirtti.

İsrail meclisindeki (Knesset) Arap milletvekili Mesud Ganayim ise Raid Salah'ın tecrit edilmesinin insani değerlerle örtüşmediğini, insan haklarına aykırı olduğunu söyledi.

Raid Salah'ın toplum nezdinde önemli bir konuma sahip olduğuna dikkati çeken Ganayim, "Şeyh Salah, topluma mal olmuş dini bir şahsiyettir ve Arap halkı nezdinde ağırlığı olan biridir. Cezaevi idaresi bir an önce tecrit uygulamasını bitirmeli ve tek kişilik hücrede tutma siyasetine son vermelidir." diye konuştu.

"Şiddete teşvik" suçlamasıyla 9 ay hapis cezasına çarptırılan Salah, mayıs ayından beri Bi'ru's-Seba kentindeki hapishanede tutuluyor. Mizan İnsan Hakları Merkezi yetkilileri, hapishane idaresinin Salah için önce bir aylık tecrit uygulamasına karar verdiğini ancak beş aydır uzatılan bu uygulamanın sürekli hale getirildiğini ifade ediyor. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir