• DOLAR 32.552
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2426.69
  • ...
`Namaz, hür ve özgür olabilmenin adıdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kur`an Nesli Platformu tarafından ülke genelinde düzenlenen “Ekim Ayı Namaz Ayı” etkinlikleri kapsamında, Adana`da 2 haftalık namaz eğitimi alan yüzlerce çocuğa teşekkür sertifikası verildi. Sertifika törenine katılan çocuklara, namazın dinimiz açısından önemi anlatıldı. 

Sertifika töreni öncesi tarihi Yağ Camii`nde öğle namazı kılan çocuklar, daha sonra etkinliğin yapılacağı Ramazanoğlu Kültür Merkezi`ne kadar ellerinde “Gözümün Nuru Namaz” yazılı pankartla yürüdü. “Namaz Dinin Direğidir, Gözümün Nuru Namaz” şeklinde slogan atan çocuklara, yoldan geçenlerin de tebessüm ve alkışlarla destek olması dikkat çekti.

Kur`an Nesli Platformu Adana Koordinatörlüğünce Ramazanoğlu Kültür Merkezi`nde düzenlenen etkinliğe katılım beklenenin üzerinde olunca 500 kişilik salon dar geldi. Yüzlerce kişinin ayakta izlediği program, çocuklar tarafından okunan Kur`an-ı Kerim ile başladı.

Sunuculuğunu Hüseyin Ayaydın ve Kur`an öğrencisi Özlem Yıldırım`ın yaptığı programın açılış konuşmasını Kur`an Nesli Platformu Adana Koordinatörü Veysi Sonkaya yaptı. Platform olarak "Ekim ayını Namaz Ayı" olarak ilan ettiklerini ifade eden Sonkaya, ülke genelinde çocuk ve gençlere namaz şuuru kazandırmak amacıyla programlar düzenlediklerini belirtti.

“Çocuklarımızı Allah`ın emrettiği şekilde yetiştirmekle sorumluyuz”

Ekim ayı içerisinde birçok ilde, “Gözümün Nuru Namaz” temasıyla öğrencilere namaz eğitimi verildiğini dile getiren Sonkaya, “Toplumun, özellikle de gençliğin ifsada uğradığı bir zaman diliminde değerli eğitimci kardeşlerimiz ve bacılarımız tarafından namaz eğitimi projesi çok kıymetlidir. Bizler istedik ki, çocuklarımız ifsada uğramadan daha küçükken namazını öğrensin, Rabbi`ne kul olsun”diye belirtti.

Tahrim Suresi`nin 6'ncı ayetinde geçen “Ey iman edenler! Kendinizi ve ailelerinizi yakıtı insanlar ve taşlar olan ateşten koruyun.” Şeklindeki buyruğu hatırlatarak sözlerini sürdüren Sonkaya, “Bu ayeti kerime tüm ebeveynler için bir emir niteliğindedir. Bundan dolayı, biz büyükler, çocuklarımızı Allah`ın emrettiği şekilde yetiştirmekle sorumluyuz” diye konuştu.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Alimler ve Medreseler Birliği (İttihad'ul Ulema) üyesi Orhan Erkuş da, namazın önemini anlattı.

“Hayatımızdan namazı çeker alırsak vallahi nursuz kalırız”

Namazın insanların yaratılış gayesi olduğunu belirten Erkuş, “Biz Müslümanlar, namaza muhtacız, namaz olmazsa yaşayamayız. Peygamberimiz (sav) ‘Namaz gözümün nurudur` diye buyuruyor. Bakın her insanın gözü vardır ama her insanın gözünde nur yoktur. Eğer biz hayatımızdan namazı çeker alırsak vallahi nursuz kalırız. Allah muhafaza, Müslümanların cennete kavuştukları o günde biz katiyen cenneti göremeyiz. Rabbim o gün cenneti gören kullarından eylesin” diyerek namazın kurtuluş reçetesi olduğunu ifade etti.  

“Namaz, hür ve özgür olabilmenin adıdır”

Allah düşmanlarının bile Sahabe efendilerimiz için “Namaz onlara çocuklarından daha değerlidir” şeklinde konuştuklarını aktaran Erkuş, çağımızda da tüm Müslümanlar için namazın değerli olması gerektiğini ifade etti. Özellikle ebeveynlerin çocuklarına namaz öğretip kılmaları için teşvik etmelerinin önemini anlatan Erkuş, “Çocuklarımız namaz kılmadan yattığında bizim gözümüze uyku girmemesi lazım. Namaz, hür ve özgür olabilmenin adıdır. Namaz zincirlerden kurtulabilmenin adıdır. Eğer namazımızı ikame edebilirsek Allah`ın izniyle zaferler göreceğiz.” diye konuştu.

“Namazlarımız giderse Kudüs`ümüz gider”

Namazın önemine dikkat çeken Erkuş, “Anne babalar çocuklarına şunu söylemeli: Ey evladım! Sen namazsız yaşayamazsın.  Bizim namazlarımız giderse Kudüs`ümüz gider. Çocuklarımıza sahip çıkalım. Onlara namazı öğretelim. Çocuklarımız kötü şeyleri öğrenip ifsat olmadan namazı öğretelim.”diye tavsiyelerde bulundu.

Konuşmaların ardından namazla ilgili sinevizyon ve tiyatro gösterimi yapıldı. Daha sonra sahneye gelen kız ve erkek çocuklar; namazla ilgili ayet, hadisler okudu, ilahi ve şiirler seslendirdiler.

Programın son bölümünde ise Kur`an Nesli Platformu tarafından düzenlenen 2 haftalık namaz eğitimine katılan kız ve erkek öğrencilere, HÜDA PAR İl Başkanı Veysel Yavuz ile Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi derneklerin başkanları tarafından teşekkür sertifikaları takdim edildi.

Yapılan kapanış duasının ardından program sona erdi. (İLKHA) 










































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir