• DOLAR 32.322
  • EURO 35.15
  • ALTIN 2292.96
  • ...
Halep`te kuşatmaya karşı saldırı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriyeli muhalif gruplar, Halep kent merkezinde yüzbinlerce kişiyi kuşatan Esed güçlerinin cephe hatlarını kırmaya devam ediyor. 3000 Konut mahallesine giren muhalifler ilerlemeye çalışıyor.

Muhaliflerin, ülkenin kuzeyindeki Halep'te kent merkezinin doğusunda devam eden rejim kuşatmasını kırmak için önceki gün başlattıkları operasyon sürüyor.

“Halep Fetih Ordusu” çatısı altında hareket eden muhalifler, rejim hatlarına saldırılarını, kuşatılan bölgenin içinden ve dışından yapıyor.

Dışarıdaki muhalif güçler, kuşatmanın güneybatısındaki Dahiyetu'l-Esed semtini Cumartesi günü ele geçirmelerinin ardından Pazar öğle saatlerinde 3000 Konut mahallesine girdi.

Yusuf Peygamber Camii`ne kadar ilerleyen muhaliflerin mahallenin tümüne hâkim olmaları durumunda kuşatmadaki bölgeye uzaklıkları 1,2 kilometreye düşecek.

Kuşatma içinde kalan gruplar da Cemiyetu'z-Zehra semtinde yoğunlaşan rejimin askeri ve lojistik merkezlerini top, havan ve füzelerle hedef almaya devam ediyor.

Halep, rejim ile muhalifler arasında bölünmüş durumda. Kentin batı bölgelerini kontrol eden rejim, muhaliflerin denetimindeki doğu bölgeleri kuşatıyor. Halep kent merkezinin doğusunda yaklaşık 300 bin kişi yaşıyor. Bölgenin Türkiye sınırındaki İdlib iliyle bağlantısını kuran Kastillo yolu 7 Temmuz'da rejim kontrolüne girmişti. Muhalifler, 6 Ağustos'ta yeniden koridor açmayı başarsa da rejim 4 Eylül'de bölgeyi yeniden kuşatmıştı. Kentin doğusu, rejimin ve Rusya'nın yoğun hava saldırılarıyla harabeye dönmüş durumda. Savaşın başından bu yana bir milyondan fazla kişinin göç ettiği bölgede on binlerce kişi de rejim ve destekçilerinin saldırılarında can verdi. Rejim güçleri, halen Birleşmiş Milletlerin (BM) insani yardımlarına geçit vermiyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir