• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Köylülerden zorlu kış hazırlığı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'ın Sason ilçesine bağlı Yolüstü (Kıdêr) köyünde bulunan 8 nüfuslu Aylaç ailesi Sason'un zorlu kış hazırlığı için 3 bin 500 metre yüksekliğindeki dağlardan odun topluyorlar.

Çetin bir kış öncesi tüm köylerde olduğu gibi Sason ilçe merkezinde 10 kilometre uzaklıkta, 452 haneli ve yaklaşık 652 nüfusuyla Yolüstü köyü sakinleri de kış hazırlığı için hunharlı çalışmalara başladı.

Eskiden beri kış mevsiminde ısınma ihtiyaçlarını dağlardan topladıkları kuru odunlarla giderdiklerini belirten Vahap Aylaç, binlerce yükseklikteki dağlardan odun toplamanın çok zor olduğunu bazen ölümle burun buruna geldiklerini söyledi.

Bazı kışlar yağan kar nedeniyle aylarca köyden çıkamadıklarını ifade eden Aylaç, "Sason dağlarında kış şartları zordur. Kış için kuru odun topluyoruz. Yol olmadığı için mecburi olarak bir haftadır kuru odun topluyorum. 3 bin 500 metre yükseklikteki dağlardan odun topluyoruz. Bir haftadır her gün 25-50 metrelik mesafeyle dağlardan odunları yuvarlaya yuvarlaya aşağı yola götürüyorum. Sason dağlarında kışın çok kar yağıyor. Mecburi olarak kış şartları nedeniyle hazırlığımızı yapmamız lazım."diye konuştu. (M. Sait Çelik - İLKHA) 





















Bu haberler de ilginizi çekebilir