• DOLAR 32.6
  • EURO 34.851
  • ALTIN 2496.944
  • ...
Kutlu Doğum Afişi`ni Zorla İndirttiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Kutlu Doğum ayı nedeniyle Mersin Peygamber Sevdalıları Platformunun düzenleyeceği Kutlu Doğum Etkinliği nedeniyle esnafın camına astığı afişler `partiden geliyoruz`diyen bazı şahıslar tarafından esnaf tehdit edilerek camlardan söktürüldü.

 

Kendisiyle görüştüğümüz esnaf bize şunları aktardı: "Pazartesi günü üç kişi dükkanıma gelerek Kutlu Doğum etkinliğimiz var afişleri sizin dükkanınıza asabilir miyiz diye izin aldılar. Ben de tamam asabilirsiniz dedim.

"Partiden Geliyoruz Kutlu Doğum Afişini Sökeceğiz"
 

Onlar afişlerini asıp gittikten sonra aradan bir gün geçtikten sonra iki kişi dükkanıma gelerek biz partiden geliyoruz astığın bu afişi sökeceğiz dediler. Ben de neden dedim. Bunu asanlar devletçiler, Fethullahçılar diyerek sökmeye kalkıştılar. Ben de karşı çıkarak yok öyle bir şey hani bu afişin üstünde herhangi bir partinin ya da bir cemaatin ismi yazılı değil. Sadece Peygamber efendimizin ismi yazılıdır diyerek çıkıştım. Fakat baktım adamların niyetleri kötü ben de sökmek zorunda kaldım. Çünkü daha önce komşumuz olan bir lokantacının dükkanına molotof atarak hem adamı hem de dükkanı yaktılar."

"Partiyi Buraya Getirir Dükkanını Yakarız"
 

İsmini vermek istemeyen bir başka esnaf ise şu açıklamalarda bulundu: "Bir tane serseri tipli biri gelerek, parti bizi gönderdi bu astığınız afişleri sökeceğiz dedi. Ben de yok dedim ve dükkanımdan kovdum. Daha sonra bir daha geldiler. Bu sefer iki kişiydiler ellerinde ise söktükleri afişler vardı. Bana bağırarak afişleri sökmezsen partiyi buraya getiririz. Sizin dükkanı yakarız diyerek tehdit ettiler. Bunun üzerine ben de sökmek zorunda kaldım ve afişi onlara vermeyerek sakladım."

Bunun Adı Peygamber Düşmanlığıdır
 

Olay üzerine kendisiyle görüştüğümüz Mersin Kutlu Doğum etkinliğini düzenleyen tertip komitesi başkanı Osman Öksüz şu açıklamalarda bulundu: "Daha öncede Mardin`in Nusaybin ilçesinde yapılan Kutlu Doğum etkinliğinde Peygamber Sevdalılarına taş attıran BDP bu sefer ise Peygamber sevgisinden dolayı esnafın dükkan camlarına astıkları afişlere tahammül etmeyerek söktürdü.

 

Bunu kim yapmış olursa olsun ya da kime yaptırılmış olurlarsa olsun bunun adı Peygamber düşmanlığıdır başka bir şey değildir. Özgürlüklerden dem vuran parti sıra başkalarının özgürlüğüne geldiğinde ise onların özgürlüğünü tanımıyor. Bu nasıl özgürlük bu nasıl demokrasi eğer sizler birilerinin özgürlüğünü kısıtlıyorsanız siz özgürlükçü değil aksine despot ve diktatör olursunuz. BDP ve ona bağlı unsurlarca yapılan bu son hareketler ancak onların gerçek yüzlerini ortaya çıkarmıştır."

Abdulhakim Kurt - İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir