• DOLAR 32.39
  • EURO 35.081
  • ALTIN 2325.83
  • ...
Erdoğan: Sincar`ın Kandil olmasına izin vermeyiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazi ve Şehit Yakınları'na seslendi
Beştepe Kültür ve Kongre Merkezi'nde Gazi ve Şehit Yakınları Atama Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bölücü terör örgütü PKK, 1984'ten beri askerimizin polisimizin vatandaşımızın kanını döküyor. Son olarak da FETÖ 15 Temmuz gecesi 246 kardeşimizi şehit etti" dedi.

FETÖ'nün oynadığı mağdur edebiyatına dikkat çeken Erdoğan, "Şimdi ne diyorlar, mağdurlar var. Kusura bakmayın. Gerçek mağdur şehidimin yakınları. Bu zemini hazırlayanlara mağdur olarak mı bakacağım? Bunlar bizim haremimize girdiler, Bunlar ümmeti parçaladılar. Bunlar aileyi parçaladılar. ısmarlama evlendirme törenleri yaptılar. Pensilvanyadakinin onlara şah damarından yakın olduğunu söylediler. Bunlar sapık ya." diyerek tepki gösterdi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

15 Temmuz zaferinin sahibi milletin kendisidir. Ben böyle bir milletin mensubu olmaktan Allahıma hamd ediyorum, şeref duyuyorum. Bu millet yeniden Kurtuluş mücadelesini ortaya koydu. Yeniden Seyit Onbaşılarımız ayağa kalktı. Bizim sorumluluğumuz daha çok artıyor. Birbirimizi Allah için daha çok seveceğiz. Aramıza nifak sokanlara 'Hep birlikte Türkiye'yiz' diyeceğiz.

ŞEHİT SAYISI 241 DEĞİL 246

Ben bugüne kadar 241 kardeşimiz şehit oldu dedim ama o gece trafik kazalarında 5 vatandaşımız hayatını kaybetti. Ben onun için 246 şehidimiz var diyorum. O bölgelere gelirken trafik kazalarında şehit olan kardeşlerimizi de dahil ettik. Allah yolunda öldürülenlere ölü demeyiniz onlar ölü değil, diridirler" diyor Rabbimiz. Onlar bizimle beraber.

İKİ YILDA 17 BİN 274 ATAMA

Ataması yapılann her bir kardeşimi tebrik ediyor, kendilerine başarılar diliyorum. İki yılda terörle mücadele yasası kapsamında yaptığımız atama sayısı 17 bin 274'ü buldu.
Şehitlerimizin ve gazilerimizin fedakarlıkları yanında bizim kendilerine sunduğumu imkanların sözü dahi edilemez. Eskiden şehitlik ve gazilik şartları çok dar tutulmuştu. Biz siviller dahil, tabi afet mağdurları dahi, güvenlik hizmetlerinde çalışırken malul olanlar dahil kapsamı olabildiğince genişlettik. Devletin ve milletin hizmetinde görev yapan herkesin şehit yakınlığı ve gazilik statüsü kazanabilmesini sağladık.

HİÇ BİR MADDİ KARŞILIK İNSANIN CANINDAN DAHA KIYMETLİ DEĞİL

Medyada ve muhalefet partileri içinde hala şehit yakınlarını ihmal ettiğimiz yönündeki eleştirilere şunu söylüyorum, Biz 2011 yılında farklı bakanlıklar ve kurumlar için yönetilen çalışmaları Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nda topladık. Bu bir ilkti. Şehitlerimizin mirasçılarına ciddi miktarda nakdi tazminat ödeniyor. Emekli aylığı bağlanıyor, 30 yıl üzerinden ikramiye veriliyor. Tabi hiç bir maddi karşılığın insanın canını feda etmesinden daha kıymetli olmadığını biliyoruz. Amacımız bu ülkede hiç kimsenin aç kalmamasını, herkesin insanca bir hayat sürdürmesini sağlamak. hedefimiz bu inşallah bu gerçekleşecek.

DEVLET MİLLETE AİTTİR

Türkiye'nin 15 Temmuz'da yaşadığı hadiseye bir çok farklı açıdan bakmak mümkün. Biz Türkiye nasıl kurtulur, devletin sahibi kimdir sorularına cevap arayan bir ülkeydik. 15 Temmuz'da buna net bir cevap bulduk. Devletin sahibi millettir. Türkiye'yi kurtaracak yegane güç de milletin kendisidir. Millete rağmen olmaz. 15 temmuz darbe girişimi FETÖ'Nün devleti gaspetme çabasının son halkasıdır.

BUNLAR SAPIK

Şimdi ne diyorlar, mağdurlar var. Benim oğlum böyle yapmadı diyorlar. Kusura bakmayın. Gerçek mağdur şehidimin yakınları. Bu zemini hazırlayanlara mağdur olarak mı bakacağım? Bunlar bizim haremimize girdiler, Bunlar ümmeti parçaladılar. Bunlar aileyi parçaladılar. ısmarlama evlendirme törenleri yaptılar. Pensilvanyadakinin onlara şah damarından yakın olduğunu söylediler. Bunlar sapık ya.

HAİNLERİN DE ZEKİSİ VAR

Bu pazarlamacıların alıcıları da zaten hazırmış. Bu yapının gerçek yüzünü anlamak bir hayli güç hale geldi. Bir yanda eğitim gibi hayır gibi çalışmalar öne çıkartılırken diğer yandan örgütün tepesinden aşağı doğru süzülen şüphe yığını pek çoklarını rahatsız etti. 2010 yılından itibaren bu yapıya karşı açık tavır almaya başladığımda yanımda milletimden başka kimseyi bulamadım. Meydanlarda hep 'Bunların bankasına para yatırmayın, dershanelerinden okullarından çocuklarınızı çekip alın' diyordum. Sen paranı maaşını onlara yatıracak kadar zekisin. Sonra mağdurum. Ne mağduru ya. Unutmayın, hainlerin de zekisi var.

BU BİZİM ASİLLİĞİMİZ

Biz ihanet etmedik. Eğer ihanet etseydik, hırsımızla hareket etseydik, şahsımı ve ailemi öldürmeye gelenleri ormanda yakaladılar. Onları orada öldürürlerdi ama öldürmediler. Alıp yargının karşısına çıkardılar. Bu bizim asilliğimizden geliyor. Bizim 246 şehidimiz var. O hainlerden kaç tane 39. Demek ki bizim polisimiz bunlarla böyle bir mücadeleye girmedi. Dediler ki yakalayalım, kararı yargı versin.

İDAM AÇIKLAMASI

Benim vatandaşım haklı olarak 'idam' diyor. Bunun kararını parlemento verir. Ha böyle bir karar gelirse ben onaylarım. Bazı Avrupalılar diyor ki neden idam diyorsunuz. Bizim ülkemiz demokrasi ile yönetilir. Milletin kararından üstün bir söz yoktur. Dünyanın büyük bir çoğunluğunda idam hala var. Geçenlerde Amerika'da 19 yıl önce tutuklanan birisi infaz edildi. Bize kalkıp akıl verenler o aklı kendilerine saklasın

SİNCAR KANDİL OLMA YOLUNDA MÜSADE ETMEYİZ

Şimdi El Bab`a ilerliyoruz. Ondan sonra Münbiç`e Rakka`ya yöneleceğiz.Dün akşam Sayın Obama ile uzun uzun görüşmemiz oldu. Bu görüşmede bu tür adımları atacağımızı kendisiyle paylaştık.PYD YPG gibi örgütlere ihtiyacımız yok.Gelin sizlerle beraber Rakka`dan DEAŞ`ı atalım dedik.Sincar`da bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Sincar yeni bir Kandil olma yolunda buna müsaade edemeyiz.Telafer`de ne yazık ki Türkmen kardeşlerimizi ikiye bölündüler. Şimdi orada mezhepler noktasında çatışma var. Bırakın bu mezhep çatışmasını. Mezheplerin üzerinde İslam var. İslam`da birleşin.

haber7

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir