• DOLAR 32.561
  • EURO 34.89
  • ALTIN 2431.862
  • ...
`Ortadoğu`da Yaşanan Son Gelişmeler ve Türkiye` konferansı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Konferansın sunuculuğunu Ayetullah Takak yaptı. Konferans, Hafız Ömer Yılmaz`ın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Konferansa Aksaray Üniversitesi öğrencilerinin büyük ilgi gösterdiği gözlendi.

Konferansa konuşmacı olarak Doğruhaber Gazetesi yazarlarından Mehmet Yavuz katıldı. Konferansın açılış konuşmasını Aksa Gençlik Topluluğu Başkanı Hamdullah Er yaptı.

Er, konferansın gerçekleşmesinde emeği geçen üyelerine ve topluluğun danışman hocası Muhammet Gümüşsoy`a teşekkür ederek başladı.

İslam coğrafyasında sinsi oyunların oynandığına dikkat çeken Er, "Emperyalist ABD ve AB ülkeleri Müslümanların yaşadığı coğrafyalarda sinsice oyunlar tezgâhlamaktadır. Müslümanlar arasına suni tartışmalar koymakta ve zenginliğimiz olması gereken farklılıklarımızı ayrıştırıcı unsurlar olarak kullanmaktadır. Ne yazık ki bu kirli tuzakları fark edecek feraset ve basirete sahip olmayan kimi Müslüman çevreler bu tuzağa düşmekte, her geçen gün kardeşlerinin kanını akıtmakta ve böylece emperyalistlerin haçlı emellerine hizmet etmektedirler." dedi.

"Bize düşen görev, Emperyalist ve Siyonist güçlerin kirli tuzaklarına karşı daima uyanık olmaktır"

Müslümanların İslam coğrafyasında oynan oyunlara karşı temkinli olmasını isteyen Er, "Biz Müslüman gençler olarak üzerimize düşen görev, Emperyalist ve Siyonist güçlerin bu kirli tuzaklarına karşı daima uyanık olmaktır. Bu zamanın Mehmet Akifleri, Hasan El Bennaları, Seyyid Kutupları, Malcolm Xleri ve Ali Şeriatileri gibi emperyalizme karşı fikirsel ve eylemsel olarak harekete geçmektir. Her eylemle yeniden dirileceğimize inanıyor, imanın bir şartının da Müslümanın derdiyle dertlenmek olduğuna inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından dinleyicilere konferansın anlam ve önemine dair kısa bir sinevizyon gösterisi izletildi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Gazeteci-Yazar Mehmet Yavuz, İslam coğrafyasında yaşanan olaylara dikkat çekerek, yaşanan olayları anlamak için tarihsel arka planın anlaşılması gerektiğini söyledi.

"Burası, İslam coğrafyası." diyen Yavuz, "İslam coğrafyasında bu olayların meydana gelmesini anlayabilmek için öncelikle tarihsel arka planı anlamak gerekiyor. Eğer biz bu tarihsel arka planı anlamazsak, 6-8 Ekim olayları neden meydana geldi? 15 Temmuz akşamı neden yaşandı? Gezi olaylarının burası ile alakası nedir? Memleketin bütününde meydana gelen hadiseleri anlamlandırmakta zorlanırız." dedi.

"100 yıl önce 1916`da Sykes-Picot anlaşması imzalandı"

Konuşmasında Sykes-Picot anlaşmasına dikkat çeken Yavuz, "Sevgili gençler, tam 100 yıl önce, 1916`da bir anlaşma imzalandı, Sykes-Picot anlaşması. 1916 yılında Osmanlı İmparatorluğu, batıcı hayalperestlerin ortaya koyduğu siyasetler doğrultusunda adım atarken, önce Afrika`yı kaybetmiş, daha sonra II. Dünya savaşında, Osmanlının, Batı'nın hızla yükselmesine hazırlıksız yakalanması ve kendi idarecilerinin yapmış olduğu yanlışlarla birlikte, bu sefer Arabistan yarımadasını kaybetmiştir. Daha sonra İngiltere, Faransa ve Rusya bir araya gelerek, İslam coğrafyasının bu haritası üzerine pergel koydu ve cetvellerle ülkelerin sınırlarını etnik ve mezhepsel temelde paylaştırdılar. 2016`nın meselelerini 1923 ile analiz edemeyiz dediğimiz için içimizdeki mankurt zihniyetler ve içimize saldıkları truva atları vasıtası ile 15 Temmuz işgal girişimini yaşadık. Bu anlamda, buna hizmet eden örgütlerin birbirinden hiçbir farkları yoktur." şeklinde konuştu.

"6-8 Ekim olayları ile 15 Temmuz darbe girişiminin arasında hiçbir fark yok"

6-8 Ekim olayları ile 15 Temmuz darbe girişiminin arasında hiçbir fark olmadığını vurgulayan Yavuz, "Yasin Börü`nün kafasını parçalayıp, onu balkondan atıp, üzerinden araba ile geçip ve daha sonra cesedini yakıp, üzerine bir de doğu yöresine mahsus zafer işareti anlamına gelen zılgıt çeken hayâsız bir insan ile tankını bu milletin öz ve öz evlatlarının üzerinden geçiren o hayasız zihniyet arasında emin olun hiçbir fark yoktur. İşte bunlar, zıt gibi görünen ama ortak amaca hizmet eden kardeşlerden başkası değildir" şeklinde konuşmasını sonlandırdı.

Konuşmasının ardından Mehmet Yavuz`a Aksaray Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hacı Murat Yılmaz tarafından günün anlam ve önemine dair plaket taktim edildi.

Plaketi taktim ettikten sonra Prof. Dr. Hacı Murat Yılmaz, Aksa Gençlik Topluluğuna bu güzel etkinliği düzenlediğinden dolayı teşekkür ederek devamını beklediğini söyledi. (İLKHA) 

 


























 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir