• DOLAR 32.333
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2299.36
  • ...
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde gerginlik
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ile Fırat Anlı`nın, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi polisleri tarafından gözaltına alınmasının ardından büyükşehir belediyesi önünde basın açıklaması yapmak isteyen HDP`li grup ile polis arasında gerginlik çıktı. Onlarca kişi gözaltına alındı.

Bugün saat 11.00 sıralarında aralarında HDP'li milletvekillerinin de bulunduğu bir grup, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde basın açıklaması yapmak isteyince polis müdahale etti. Ardından yaşanan gerginlikte onlarca kişi gözaltına alındı.

TOMA`lar ve zırhlı polis araçları ile çok sayıda polisin belediye binası çevresinde konuşlandığı görülürken, belediye binasının başkanlık katında arama çalışmasının halen devam ettiği öğrenildi.

Sloganlar atarak belediye önüne yürümek isteyen HDP`lilere polis gaz ve tazyikli su ile müdahale etti.

Diyarbakır Valiliği ise yaptığı açıklamada, bugün belediye önünde yapılacak olan toplantının kanunsuz olduğunu duyurdu.

Valilik açıklamasında, kamu düzenini ve güvenliğini veya kişilerin can ve mal emniyetini tehlikeye düşürecek toplumsal olayların baş göstermesi hâlinde vali tarafından kamu düzenini sağlamak amacıyla alınan ve usulüne göre ilan olunan karar ve tedbirlere aykırı davrananların, üç aydan bir yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırıldığı ifade edildi. (M. Sıddık Bilge/M. Hüseyin Temel – İLKHA)

 




























 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir