• DOLAR 32.586
  • EURO 34.827
  • ALTIN 2412.595
  • ...
Diyarbakır Belediyesindeki arama bitti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Belediye önünde polisin aldığı güvenlik önlemi devam ederken, Belediye yetkilileri, arama sonrası tespit çalışması yapmak üzere Belediye binasına sabah saat 08.00 sıralarında girdi. HDP ve DBP'nin yaptığı protesto çağrısı üzerine Valilikten yapılan yazılı açıklamada ise, 15 Ağustos'ta açık alanlarda yapılan etkinliklere yönelik alınan yasak kararı hatırlatılarak, "İlimizin huzuru ve birlik beraberliği adına, bu tür çağrılara itibar edilmemesi büyük önem arz etmektedir. Diyarbakır halkının sağduyu göstereceğine ve bu tür yasadışı çağrılara itibar etmeyeceğine olan inancımız tamdır" denildi.

BELEDİYE'DEKİ ARAMA SAAT 05.20'DE BİTTİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve eş Başkan Fırat Anlı'nın dün akşam gözaltına alınmasından sonra evlerinde yapılan aramalar saat 23.20'de sona ererken, Büyükşehir Belediye binasında yapılan arama ise sabah saat 05.20'ye kadar sürdü. Aramanın bitmesinden sonra polis Belediye önünde aldığı güvenlik tedbirlerini sürdürürken, sabah saat 08.00 sıralarında Belediye yetkilileri ve daire başkanları kendi sorumluluklarında bulunan katlarda yapılan aramalardan sonra tespit yapıp tutanak tutmak için avukatlarla binaya girdikleri öğrenildi.

DİSKİ'DE DE ARAMA YAPILDI
Büyükşehir Belediyesinde arama sürürken, Büyükşehir'e bağlı Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü binasında sabaha karşı 04.00'te arama yapıldığı ve aramanın saat 07.00'ye kadar sürdüğü öğrenildi. Belediye eş başkanlarının gözaltına alınmasından sonra HDP ve DBP, bunu protesto etmek için bugün saat 11.00'de Büyükşehir Belediyesi önünde toplanma çağrısı yapmıştı. Polis, bunun için Belediye çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

DHA

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir