• DOLAR 32.421
  • EURO 35.051
  • ALTIN 2327.379
  • ...
Diyarbakır'daki 4 büyük proje hakkında soru önergesi verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde bulunan kent stadı, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Üç firmaya satılan eski stadyumun yıkımına başlandı. Yıkımı tamamlandıktan sonra 52 dönümlük alanda AVM ve rezidans yapılacak.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi birbirini takip eden bir düzenle planlanan Karayolları yerleşkesi, Anıt Park, Stadyum ve DSİ yerleşkesinin kent merkezinin temel hava koridoru olduğu ve kent merkezinin akciğeri olması nedeniyle projeyi onaylamadı. Büyükşehir belediyesi TOKİ'nin projesine karşı hukuki süreç de başlattı. 

HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp, konu ile ilgili Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç tarafından yazılı olarak cevaplanması istemiyle bir soru önergesi verdi.

Soru önergesinde şu ifadeler yer  aldı:

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına

Aşağıdaki sorularımın, Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Akif Çağatay Kılıç tarafından Anayasa’nın 98 inci ve TBMM İçtüzüğünün 96’ncı ve 99’uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.

1)            Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin bölgenin kent merkezinin temel hava koridoru ve kent merkezinin akciğeri olması nedeniyle projeyi onaylamamasına rağmen yapımına başlanmasının sebebi nedir?

2)            Yenişehir bölgesindeki var olan nüfus ve trafik yoğunluğuna ek olarak AVM ve konutların yol açacağı yoğunluğu kaldıracak bir alt yapı var mıdır? Bunun için bir fizibilite çalışması yapılmış mıdır?

3)            Projelerin planlanma aşamasında kentteki hangi kurumlarla görüşülmüştür? Kent halkının veya sivil toplum örgütlerinin projeyle ilgili fikri alınmış mıdır?

4)            Planlanan ve yapımına başlanan projelerin kamu yararı nedir? Bu projelerin halka ve kente sağlayacağı fayda nedir?

5)            Kentte yaygın şekilde kabul gören;  projelerin iktidarın kendisine yakın gruplara rant alanı açmak için yapıldığı kanısı doğru mudur?

6)            Kent stadının ihalesinin verildiği firmalar hangileridir?  (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir