• DOLAR 32.528
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2435.104
  • ...
Suriyeli öğrencilere eğitim desteği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Siirt'e gelen ve yaşamlarını idame eden Suriyeli ailelerin çocuklarına İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından içinde çeşitli kırtasiye malzemelerinin de bulunduğu eğitim setleri dağıtıldı.

Suriyeli öğrencilerin öğrenim gördüğü 14 Eylül İlkokulunda düzenlenen törende öğrencilere eğitim setlerini dağıtan Vali Yardımcısı Bünyamin Kuş, ülkelerindeki iç savaştan dolayı Türkiye'ye göç eden ve yaşamlarını Siirt'te sürdüren öğrencilere Göç İdaresinin sağladığı eğitim setlerini dağıttıklarını söyledi.

Siirt'te yaşamını sürdüren herkese ellerinden gelen yardım ve desteği vermeye çalıştıklarını aktaran Kuş, "Kırtasiye setlerini sağlamaları nedeniyle Göç İdaresi yetkililerine teşekkür ediyorum. İnsan burada duygulanıyor. Gördüğünüz gibi bu minik öğrenciler İstiklal Marşımızı çok güzel okuyorlar." dedi.

"Onların mutluluğu demek bizim mutluluğumuz demek." diyen Kuş daha sonra şunları kaydetti:

"İnşallah bir an önce Suriye’deki savaş biter, öğrenciler de kendi vatanlarına gider ama onlar burada olduğu sürece Siirt Valiliği olarak elimizden gelen her türlü yardımı elimizden geldiğince yapmaya çalışıyoruz. İl Göç İdaresine teşekkür ediyorum."

Arapça öğretmeni Suriyeli Hammud Elmatar ise Türkiye'nin kendilerine kucak açtığını ve kendi kültürlerini yaşamalarına imkan sağladığını belirterek, ilgililere teşekkür etti. (İLKHA) 

















Bu haberler de ilginizi çekebilir