• DOLAR 32.348
  • EURO 35.162
  • ALTIN 2305.25
  • ...
SON DAKİKA
`Ölmeden önce babasını göremedi, bari annesini görsün`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

90'lı yıllarda gözaltına alındıktan sonra günlerce işkencelerden geçirilen ve 23 yıldır cezaevinde olan Yahya Mirzaoğlu'nun annesi Zekiye Mirzaoğlu`nun sağlık durumunun kötüleştiği öğrenildi.

Geçtiğimiz aylarda babası Muhammed Mirzaoğlu`nu kaybeden Yahya Mirzaoğlu`na taziyeye katılma izni verilmemişti. Anne Zekiye Mirzaoğlu`nun sağlık durumunun kötüleşmesiyle ailesi, 23 yıldır cezaevinde olan Yahya Mirzaoğlu`nun gelip son kez annesini görmesini talep etti.

İlyas Mirzaoğlu kardeşi Yahya Mirzaoğlu`nun 23 yıldır cezaevinde olduğunu hatırlatarak,  babasının cenazesine gelmesine izin verilmediğini, şimdi ise annesinin durum ağırlaştığını söyledi.

Mirzaoğlu, “Kardeşim çok büyük bir haksızlığa maruz kaldı. Onun gibi nice insanlar aynı durumda. Annem ve babam yıllarca bunun ceremesini çektiler. Kardeşim Türkiye`de gezmediği cezaevi kalmadı. Anne ve babamın bu yükü kaldırmaya güçleri yoktu. 6 ay önce babam rahmet etti. Annem zaten kanser oldu. Tedavi görüyordu fakat şu an maalesef durumu çok ciddi. Bu insanlar boşu boşuna cezaevlerinde çürüdüler. Onların aileleri de perişan oldular.” dedi.

Yaşadıkları mağduriyetlerin bir an önce giderilmesini isteyen Mirzaoğlu, “ Zengin olan ve devletin üst tabakasında yer alanlar cezaevlerinden çıkarken maalesef bu ümmetin yetimleri ve garibanları cezaevlerinde kaldılar. Bu insanların bir an önce çıkmasını istiyoruz.  Fakat ahirette kim bu insanların mağduriyetine sebep olmuşsa iki elimiz yakalarında olacak.” ifadelerini kullandı.

Yetkililere seslenen Mirzaoğlu, “Kardeşimin bir an önce gelip annesinin son anlarına yetişmesini istiyorum. Dedeme ve babama yetişemedi. Hiç olmazsa gelip annesinin son halini görsün. Talebimiz budur. Daha önce babam için talepte bulunduk izin vermediler. Annem için müracaat edeceğiz. İnşallah olumlu olur. Bu insanı bir halktır. Bir beklentimiz vardı; FETÖ olaylarından sonra çıkacağını umut ediyorduk. Devlet bu konuda ilerleme kaydedemedi. Onu tutuklayan savcılar ise içeride.” şeklinde konuştu. (Emrah Deniz, Hüseyin Genel-İLKHA)

 












 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir