• DOLAR 32.384
  • EURO 35.072
  • ALTIN 2326.267
  • ...
Mavi Marmara duruşması ertelendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mavi Marmara Davasının 13`ncü duruşması, Çağlayan Savcı Mehmet Selim Kiraz Adliyesindeki 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye devam edildi. Duruşmaya 19 farklı ülkeden hukukçular, mağdur yolcu, şehit aileleri ve Türkiye`nin farklı şehirlerinden gelen mağdurlar da katıldı.

Dava avukatlarının reddi hakim taleplerinin bir üst mahkemeden karar gelmediği gerekçesiyle mahkeme heyeti, duruşmayı 2 Aralık 2016 tarihine erteledi.

Duruşma sonrası basın açıklaması yapan İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Siyonist terör rejimi ve ile beraber bu davanın düşmesini bekleyenlerin olduğunu, ancak bu sonucu bekleyenlerin hayal kırıklığına uğradıklarını ifade etti.

Mavi Marmara davasının insanlık davası olduğunu vurgulayan Yıldırım, “Büyük başarıya imza atma sürecimizin önemli bir adımını daha geçtik. Bunda sizin çok büyük bir katkınız var. Siyonist terör rejiminin bugün bu duruşmayı, Türkiye mahkemelerinin bitirmesini beklediğini çok iyi biliyoruz. Siyonist rejimin 20 milyon Dolar ‘Lütuf tazminatı` vererek, ‘Ben sizi öldürdüm, katlettim ve bunun karşılığında bu parayı verdim. Susun ve mahkemeleri bitirin diyor.` Sizler de Filistin ve Mavi Marmara davasına sahip çıktınız. Bugün bu davanın sürebileceğini herkese gösterdiniz. Hepinize bu desteğinizden dolayı çok teşekkür ederim.” dedi.

“Bu dava insanlığın davasıydı”

Bu davaya Türkiye dışından yüzlerce kişinin katıldığını belirten Yıldırım, “Bu davayı takip etme amacıyla dünyanın çeşitli yerlerinden katılan misafirlerimiz var. İçimizden her dinden insan var, Hristiyanlar var. Hepimiz bu davanın takipçisiyiz. Bu sadece bir dinin mücadelesi değil, bu sadece bir milletin mücadelesi değil. Bu bütün insanlığın mücadelesidir. Mavi Marmara`ya katılanların davası, zulüm gören herkesin davasıdır. Peki bu davayı nasıl bitirebilirsiniz? Asla bitmeyecek, bunu ortaya koydunuz. Bakın burada olan bir amcamız 90 yaşında Mavi Marmara gemisine binmişti. Yani bu dava insanlığın davasıydı ve bunu bitirmeye çalışıyorsunuz. Hiçbir vicdan sahibi bunun kabul etmez. Bugün davanın biteceğini bekleyenler hayal kırıklığına uğradılar.” şeklinde konuştu.

 Yapılan basın açıklamasının ardından Mavi Marmara gemisine katılan aktivistler dava ile ilgili kısa konuşmalarının ardından basın açıklaması sona erdi. (Muhsin Şenol, Mehmet Tahir Özsoy, Erkan Yavuz- İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir