• DOLAR 32.376
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2325.797
  • ...
Darbe mağduru 881 vatandaşa tazminat
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde başkentte yakınlarını şehit veren, yaralanan, evi, arabası ve iş yeri hasar gören binlerce vatandaş, zarar tespit komisyonlarına müracaat etmeye başladı.

Bu kapsamda, en çok kaybın verildiği şehirlerden biri olan başkentte, kaymakamlıklar üzerinden Ankara Valiliği bünyesindeki zarar tespit komisyonuna 15 Temmuz'dan bu yana geçen üç aylık süreçte toplam 2 bin 770 vatandaş başvuruda bulundu.

Şehit yakını ve yaralanan bin 437 kişiden, Ankara Valiliği bünyesindeki zarar tespit komisyonunun yaptığı incemeler sonucunda, bin 421'i karara bağlanarak İçişleri Bakanlığına iletildi.

Bin 333 kişinin evi, arabası zarar gördü

Darbe girişiminde FETÖ mensubu askerlerin kullandığı tankların ezdiği veya açılan ateş sonucu evi, arabası ve iş yerleri zarar gören vatandaşlar da uğradıkları maddi zararın karşılanması için başvuruda bulundu. Bu kapsamda komisyona iş yeri ve evi zarar gören bin 44 kişi, araçları zarar gören 289 kişi olmak üzere toplam bin 333 başvuru yapıldı.

881 vatandaş için tazminat kararı

Vatandaşlardan gelen başvuruları değerlendiren ve tek tek karara bağlayan komisyon, şimdiye kadar darbe girişiminde yakınlarını şehit veren veya gazi olan 881 vatandaşa da tazminat ödenmesine karar verdi.

Valilik üzerinden 15 Temmuz darbe teşebbüsü esnasında yaralanan vatandaşlara en az 13 bin 289 lira en fazla 88 bin 596 lira tutarında ödeme yapılacak.

Şehit yakınlarına ise valilik ve Sosyal Güvenlik Kurumu aracılığıyla 240 bin lira tazminat ödenecek.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir