• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Batman'da muhtarlar günü kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman’da muhtarlar tarafından saat 10.00'da Valilik bahçesinde "Muhtarlar Günü" kutlama programı düzenlendi.

Programa; Belediye Başkan Yardımcısı Abdulvahap Asma ve merkez ile köylerdeki muhtarlar katıldı.

Kutlama programında muhtarlar adına bir konuşma yapan Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Masum Padir, Osmanlı arşivinde 2. Mahmut döneminde yayınlanan ferman ile 19 Ekim 1829 tarihinde kurulan muhtarlar teşkilatının kuruluş günü esas alınarak 19 Ekim gününün muhtarlar günü olarak kutlanmasına karar verildiğini söyledi.

Tüm muhtarın, mahalle ve köy gibi mecralardaki insanının huzur ve güven içinde olması için çaba sarf ettiğini belirten Padir, “Batman mahalle ve köy muhtarları olarak sorunları önceliklerine göre doğrudan çözüme ulaştırmak adına elimizden gelen katkıyı sağlamaya çalışıyoruz. Başarılı bir yönetici, bir belediye başkanı muhtarını korur ve onun yanında olur. Zira bulunduğu bölgede ona hizmet eden en önemli birim muhtarlık ve devletin mühür ve beratı olan tek seçilmiş kişi de muhtardır. Muhtara verilecek yetkiler doğrultusunda bireylerin sıkıntılarının muhtarca, belediyeye ve hükümete iletilebildiği oranda giderileceğine ve bu yolda başarı elde edileceğine inanıyorum.” dedi.

Muhtarlık kurumunun kamu yönetimi anlamında en önemli kurumlardan birisi olduğunu dile getiren Padir, “Şayet tüzel kişiliği de çizildiği takdirde, demokrasi anlamında kamuya götürülen hizmetin eksikliği büyük oranda giderilecektir. Manevi birliğimizi sağladığımızda ve kendimize başta olmak üzere birbirimize saygıyı ilke edindiğimiz müddetçe üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir konu olmayacaktır. Özlük haklarımızı almak için tüm muhtarlar bir araya gelerek, dayanışma içinde sorunlarımızı çözeceğimize olan güvenim tamdır. Mührümüzün gücünü bilmeli ve buna yakışır bir biçimde hareket etmeliyiz.” diye konuştu.

Kutlama programı yapılan törenin ardından son buldu. (M. Fatih Akgül-İLKHA) 











Bu haberler de ilginizi çekebilir