• DOLAR 32.381
  • EURO 35
  • ALTIN 2326.131
  • ...
Çiftçiler ceviz veriminden memnun değil
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman’ın Sason ilçesinde çiftçiler, sonbahar mevsiminde ceviz hasadına devam ediyorlar.

Bu yıl don ve aşırı sıcaklar nedeniyle ceviz veriminin azaldığını söyleyen çiftçiler, yetkililerden yeteri kadar destek alamadıklarını belirttiler.

Sason’un daha çok ceviz ve balıyla tanındığını dile getiren Heves Aksoy (65), dedesinden kalma çiftlikte tarım işleriyle uğraştığını ifade etti.

Aksoy, “Üretimini yaptığımız cevizin hasadını ağustostan ekime kadar yapıyoruz. Geçimimizi ceviz ve bal üretimiyle yapıyoruz. Geçen sene cevizin üretimi güzeldi. Bu sene ilkbaharda don ve sonrasında aşırı sıcaklıklardan dolayı cevizin rekoltesinde kalite düşüyor. Elde ettiğimiz cevizleri kalitesine göre toptan 12-15 lira arsı, perakende ise 15-25 lira arası satıyoruz.” dedi.

Yetkililerden yeteri kadar destek alamadıklarını sözlerine ekleyen Aksoy, “Türkiye'de en kaliteli ceviz Sason'umuzda üretiliyor ama Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yeterince destek alamıyoruz. Bazı seneler küçük bir sıkıntıdan dolayı verimlerimiz azalıyor ve cevizde kalite düşüyor.” ifadelerini kullandı.

Yıllardır ceviz yetiştirdiğini belirten Rıza Altun ise bu sene rekoltenin düştüğünü, 8 kilogramlık bir teneke cevizi 150 TL’ye sattıklarını belirtti. (M. Sait Çelik - İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir