• DOLAR 32.324
  • EURO 35.105
  • ALTIN 2300.905
  • ...
 UNESCO`dan Mescid-i Aksa kararı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

PARİS - Birleşmiş Milletler Bilim, Eğitim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Yürütme Kurulu, Dışişleri Komisyonu'nun Mescid-i Aksa`yla ilgili aldığı ve bu kutsal yerin Musevilikle bağına ilişkin herhangi bir ibarenin kullanılmadığı kararını onayladı.

AA muhabirinin UNESCO nezdindeki Türkiye Daimi Temsilciliğinden aldığı bilgiye göre, 13 Ekim Perşembe günü Dışişleri Komisyonu'nda alınan karar ve buna ilişkin rapor, Yürütme Kurulu'nda bugün son kez görüşüldü.

Karara ilişkin lehte ve aleyhte olan ülkelerin yaptığı sunumun ardından Yürütme Kurulu, karar ve buna ilişkin raporu onayladı.

Kararda işgalci güç olarak ifade edilen İsrail`in, Kudüs`teki dini ve kutsal yerleri idare etme biçimi eleştirilirken, Kudüs`ün Müslümanlar, Hristiyanlar ve Museviler için kutsal bir kent olduğu ifade edildi. Mescid-i Aksa`nın Müslümanlıkla bağlantısına özellikle dikkat çekilen kararda, İsrail'in buranın Musevilikle bir bağı olduğu iddiasına ise yer verilmedi.

UNESCO Dışişleri Komisyonu'na sunulan karar tasarısı, 6'ya karşılık 24 oyla kabul edilmişti. 26 üye çekimser kalırken, iki üye oylamaya katılmamıştı. İsrail`in tepkiyle karşıladığı karar için Fransa çekimser oy kullanırken, ABD, Almanya ve İngiltere "hayır" oyu kullanan ülkeler arasında yer almıştı.

İsrail, Dışişleri Komisyonu'nun kararına tepki olarak UNESCO ile tüm ilişkilerini geçen cuma günü dondurmuştu.

AA

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir