• DOLAR 32.603
  • EURO 34.991
  • ALTIN 2422.08
  • ...
PKK`ye yardım-yataklık eden 6 kişi gözaltına alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Valiliğinden yapılan açıklamada, Batman ve Siirt`te yapılan operasyonların ardından yürütülen soruşturma kapsamında PKK`ye yardım ve yataklık yaptıkları gerekçesiyle 6 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Yapılan açıklamada, 17 Ekim günü Siirt merkez Güneşli köyü kırsalında PKK mensuplarına yönelik Batman İl Jandarma Komutanlığı ve Siirt İl Jandarma Komutanlıklarınca operasyonların yapıldığı belirtildi.

Valilik açıklamasında, operasyon sonrasında Batman Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında PKK ile işbirliği yapan yardım ve yatakçıların yakalanması amacıyla yürütülen soruşturmada, Batman ve Siirt`te 7 adrese operasyon yapıldığı bildirildi.

Yapılan operasyon neticesinde, Batman il merkezinde 1, Siirt`in Güneşli köyünde 5 olmak üzere toplam 6 şahıs yakalanarak gözaltına alındığı ifade edilen açıklamada, 1 şahsın yakalanması çalışmalarına ise devam edildiği kaydedildi.

Açıklamada, yapılan aramalarda çok sayıda cep telefonu, sim kart, bilgisayar ve örgütsel dokümana el konulduğu ifade edildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir