• DOLAR 32.38
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2325.56
  • ...
`Dünya El Hijyeni Günü` etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde "Dünya El Hijyeni Günü" etkinliği düzenlendi. Etkinlikte konuşan Tıp Fakültesi Hastaneleri Enfeksiyon Kontrol Komitesi Başkanı Prof. Dr. Saim Dayan, sağlık hizmeti ile ilişkili enfeksiyonların tüm dünyada önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu belirtti.

Sağlık hizmeti ile ilişkili enfeksiyonların önlenmesinde önemli kurallardan birinin de el hijyeni olduğunu söyleyen Prof. Dr. Saim Dayan, "Dünya El Hijyeni Günü" ve "Temiz Eller Hayat Kurtarır" sloganı ile farkındalık oluşturmak istediklerini ifade etti.

Etkinlik hakkında da bilgi veren Dayan, tüm dünyada "Dünya El Hijyeni Günü" ilan edilmiş ve çeşitli etkinliklerle kutlandığını söyleyerek, çeşitli etkinlikler düzenlediğini belirtti.

Sağlık personeline el hijyeninin önemini sadece bu özel günde değil, sürekli olarak düzenledikleri eğitim programlarında anlatmaya çalıştıklarını ifade eden Dayan, "Etkinlikler kapsamında bu işin farkındalığını arttırıyoruz. Hastaya dokunmadan önce, hastaya dokunduktan sonra, hastanın yattığı çevreye dokunduktan sonra, hasta ile temastan sonra ve hastaya steril bir işlem uygulamadan önce mutlaka el yıkanmalı veya antiseptik solüsyonlarla temizlenmelidir. Sadece el yıkama işlemi ile sağlıkla ilişkili enfeksiyonları yüzde 30 oranında azaltmak mümkündür." dedi.

"Temiz eller hayat kurtarır"

Sürekli hastane personeliyle bir araya geldiklerini söyleyen Dayan "Onlara el hijyeninin önemini anlatıyoruz. Ama bugün özel bir gün ve tüm dünyada bugün el hijyenine yönelik etkinlik gerçekleştiriliyor. Bizim de amacımız bugünde de el hijyeninin önemini anlatmak ve bu işin farkındalığını yaratmaktır. Çünkü temiz eller hayat kurtarır. Bizim de, tüm dünyanın da el hijyenine dikkat çekmek için kullandığı slogan budur” diye konuştu.

Etkinlik Kalp Hastanesi, Çocuk Hastanesi, Onkoloji Hastanesi ve Acil Travmatoloji Hastanesinde gün boyu devam edecek.  (İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir