• DOLAR 32.483
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2472.699
  • ...
Mültecilere Tekme Atan Kameramana Ödül Verildi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Macaristan`ın Röszke şehrinde geçen yıl polis çemberinden kaçmaya çalışan mültecilere tekme atıp çelme takarken görüntülenen kadın kameraman Petra László, eşiyle birlikte hazırladığı bir belgeselden ötürü Lakitelek Belgesel Film Festivali`nde özel ödüle layık görüldü.

BBC Türkçe`de yer alan habere göre, geçen yıl yaşanan olaydan sonra aldığı tepkiler ve tehditler yüzünden ailesinin ve çocuklarının hayatının tehlikede olduğunu söyleyip ortadan kaybolan Macaristanlı kameraman, çalıştığı N1 televizyonundan da kovulmuştu.

Nerede olduğu bilinmeyen ve yurt dışına çıktığı sanılan László`ya eşiyle birlikte hazırladığı “Ulusun Düşmanları” isimli belgeselden ötürü özel ödül verildi.

Belgesel, 1956`da yaşamını yitiren bir “direnişçi”nin hayatını anlatıyor.

1956 Etkinlikleri Destek Fonu`ndan alınan maddî yardımla hazırlanan 32 dakikalık belgeselin Macaristan Devlet Televizyonu`nda da gösterileceği açıklandı.

Lakitelek Belgesel Film Festivali, Macaristan`da 1956 yılında çıkan “ayaklanma”nın 60. yılı vesilesiyle düzenlenen etkinlikler kapsamında tertip edilmişti.

Facebook`a ve Mülteciye Dava Açacağını Söylemişti!

Petra László, kucağında küçük bir çocuk taşıyan yaşlı bir mülteciyi çelmeleyerek yere düşürdüğü ve bir mülteciye de tekme attığı için tepki almıştı.

Hakkında dava açılmasına karar verilen László, ortadan kaybolurken bu ânın görüntülerinin yüz binlerce kez paylaşılmasına neden olan Facebook`a ve çelme takarak düşmesine neden olduğu mülteciye de dava açacağını söylemişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir