• DOLAR 32.522
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2420.516
  • ...
SON DAKİKA
"Ortak Acı Kerbela"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MŞÜ Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen söyleşide açılış konuşması yapan MŞÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdullatif Tüzer, bu iki ismi Üniversitede ağırlamaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Yağmur ve Turgut`un kısa özgeçmişlerinin okunmasının ardından sahneye gelen Sinan Yağmur, okuduğu şiirlerin ardından Muş`a tekrar gelmekten mutluluk duyduğunu ifade etti.  Yeni yazdığı kitabının tanıtım galasını Muş`un bereketli topraklarında yaptığını belirtti.

Yağmur`un konuşmasının ardından söz alan Diriliş Ertuğrul dizisinin senaristi Ahmet Turgut, dizinin birinci bölümüne atıfta bulunarak hocasının Ertuğrul Gazi`ye verdiği öğüdü öğrencilere anımsattı. "Ali gibi yiğit Zülfikar gibi kılıç yoktur" Hadis-i Şerif`ini aktaran Turgut, "Cesarete en çok yakışanın ilim, ilme en çok yakışanın cesarettir. Düsturundan yola çıkarak âlimin cesaretinin ilmi açtığını söyleyebiliriz. Hz. Peygamber'in Veda Hutbesinde Ehl-i Beyt'in gözetilmesi gerektiğini tavsiyesine rağmen Peygamberimizin torunları Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin`in bu sözü veren sahabelerin çocukları tarafından şehit edildi. Kerbela`da tarafların herhangi bir mezhebi yoktu. Ya da zengin fakir çatışması yaşanmadı. Kerbela`da iyiler denilebilecek kadronun 72 şehitle Muhammed'î şuurla bezenmiş olmasına ve gönüllerin Hz. Hüseyin ile olduğuna dikkat çekmek istiyorum." dedi.

Konuşmasının sonunda Muharrem ayının yılbaşı mantığıyla coşkuyla değil hüzün ile geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Turgut, "Aşure kazanının içine giren her bir malzemenin özünü koruyan Türk, Kürt, Arap, Hanefi, Şafi, Alevi her ırk ve mezhepten olduğu bilinciyle hareket eden her Müslüman kazançlı olur. Unutulmaması gereken diğer bir husus ise  'inna şanieke huvel ebter' ayetinin 12 Muharremde gerçekleşmesidir. İmam Zeynel Abidin`in öldürülmemesi o gün karar olarak alınmıştı. Muharrem bir ayrılık değil, birlik sembolü olarak tüm Müslümanlar tarafından değerlendirilmesi gerekir. İslam dünyasında yeni Kerbela örnekleri yaşanmaması için vahdet ruhunun diri tutulması gerekir." ifadelerini kullandı.

Akademik-idari personelin ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşi, hediye takdiminin ardından sona erdi. Programın ardından yazarlar kitap standında kitaplarını imzaladı. (Ayetullah Tarhan-İLKHA) 
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir