• DOLAR 32.352
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2308.41
  • ...
87 hakim ve savcı çürük çıktı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TSK, yargı ve emniyet başta olmak üzere tüm kamu kurumlarına sızan FETÖ'yü temizleme çalışmaları sürerken, örgüte ilişkin her gün yeni bir ayrıntı ortaya çıkıyor. Meslekten ihraç edilen ve görevden uzaklaştırılan 3 bin 456 hakim ve savcıyı mercek altına alan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), ilginç bir tabloyla karşılaştı. İncelemelerde, bu hakim savcılardan 84'ünün askerlikten muaf olmasını sağlayan “elverişli değildir” raporu aldığı belirlendi. Ayrıca söz konusu gerekçeyle görevden uzaklaştırılan 3 hakim ve savcının da aynı şekilde rapor aldığı tespit edildi.

ANAYASA RAPORTÖRÜ DE VAR

Rapor aldığı gerekçesiyle askerlik görevini yerine getirmeyenlerin arasında ihraç edilmeden önce Türkiye'nin çeşitli adliyelerinde görev yapan hakim ve savcıların yanı sıra Yargıtay Tetkik Hakimi, Danıştay Tetkik Hakimi, İdare Mahkemesi Üyesi, Vergi Mahkemesi üyesi bulunuyor. Listede dikkat çeken isimlerden birisi eski AnayasaRaportörü Canbulut Şaşmaz. Malatya İdare Mahkemesi Üyesiyken 2012 yılında Anayasa Raportörlüğü görevine getirilen Şaşmaz'ın 2005 yılında Ankara Mevki Asker Hastanesi'nden rapor aldığı belirlendi. HSYK'nın ihraç ettiği isimlerden eski Bolu Ağır Ceza Mahkemesi Üyesi Fatih Er'in de 1998 yılında GATA Haydarpaşa EğitimHastenesi'nden, eski Gebze Savcısı Serkan Noğay'ın 2008'de GATA'dan, eski Çorlu Savcısı İbrahim Takalı'nın da İzmir Askeri Hastanesi'nden “askerliğe elverişli değildir” raporu aldığı tespit edildi.

SARIKAYA DA LİSTE DE

MİT krizinin mimarlarında Sadrettin Sarıkaya'nın da çürük raporu aldığı belirlendi. FETÖ'nün HSYK'da etkin olduğu dönemde Adalet Bakanlığı müfettişliğinden özel yetkili savcılığa atanan Sarıkaya, 7 Şubat 2012 günü MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın da aralarında bulunduğu 5 MİT görevlisini ifadeye çağırarak MİT krizinin fitilini ateşlemişti.

DOKTORLAR DA FETÖ'CÜ ÇIKTI

HSYK, GATA, GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi, Ankara Mevki Hastanesi ve İzmir Asker Hastanesi gibi askeri hastanelerden alınan raporu düzenleyen heyetteki isimleri de tek tek inceledi. Kurul, heyette yer alan bazı isimlerin 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında ihraç edildiğini ya da görevden uzaklaştırıldığını ortaya çıkardı. Bu durum ise akıllarda soru işareti bıraktı.

RAPORU O GENERAL VERMİŞ

“Askerliğe el verişli değildir” raporlarında imzası bulunan asker doktorların arasında da dikkat çekici isimler bulunuyor. Bunlardan birisinin FETÖ'nün sıkıyönetim atama listesinde GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi Baştabibi Mesleki Yardımcısı ve Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Servis Şefi olarak geçen Tuğgeneral Atilla Güngör olduğu anlaşıldı. Ayrıca listede, Albay Ergün Tozkoparan, Albay Yusuf Özdemiroğlu, Albay Cengiz Başoğlu da bulunuyor.

KAYNAK: YENİŞAFAK
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir