• DOLAR 32.57
  • EURO 34.929
  • ALTIN 2436.602
  • ...
Muş Valiliğinden dün gece yaşanan çatışmaya ilişkin açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş Valiliği, dün akşam geç saatlerde yapılan yol kontrolü sırasında ‘dur’ ihtarına uymayarak kaçan araçtan ateş açılması sonucu çıkan çatışmada bir PKK’linin öldürüldüğünü aynı araçta bir köy muhtarının da yaralı olarak yakalandığı belirtti.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, Muş İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler tarafından Bostankent-Alagün Köyü Karayolunda yapılanyol kontrol ve arama faaliyeti esnasında arama noktasında bir aracın yaklaştığı ve durmayarak kaçtığı ifade edildi.

Açıklamada kaçan aracın ekipler tarafından takip edildiği belirtilerek “16 Ekim 2016 tarihindeki olayda araçtan ateş açılması üzerine,  çıkan çatışmada bir BTÖ mensubu ölü, BTÖ mensuplarına yardım ve yataklık eden 2  kişiden Aligedik Köyü Muhtarı yaralı,  aracı kullanan şahıs ise sağ olarak ele geçirilmiştir. Ayrıca kaçan bir BTÖ mensubunu da arama faaliyeti devam etmektedir.” denildi.

Açıklamanın devamında olay yerinde yapılan incelemede çok sayıda mühimmat ele geçirildiği ifade edilerek, “Olay yerinde yapılan incelemede, 2 M-16 piyade tüfeği, 6 adet M-16 şarjörü, 180 adet M16 fişeği,  bir adet el bombası, bir tabanca şarjörü,  15  adet 9 mm. tabanca fişeği, bir adet YAESU marka araç telsizi, bir adet telsiz kod tablosu, bir adet M-16 piyade tüfeği dürbünü,  2 adet el dürbünü, 2  adet sırt çantası, bir adet uyku tulumu, 2 adet şemsiye, 2  adet panço, 2 adet şal,  2 adet fotoğraf makinası, 2 adet ses kayıt cihazı ve  bir adet radyo ele geçirilmiştir.” diye belirtildi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir