• DOLAR 32.371
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2325.545
  • ...
DEDAŞ'ın kazdığı çukurlar esnafı mağdur ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Elektrik kablolarını yerin altından geçirmeyi hedefleyen DEDAŞ, bunun için Akçakale’nin merkez caddesinde metrelerce uzunlukta kazdığı hendekler ilçe halkını ve esnafı olumsuz etkiledi.

Yol ve dükkânların ortasında yaklaşık 1 metreyi işgal eden metrelerce uzunluktaki çukurlar, görüntü kirliliği oluşturmasının yanı sıra, esen rüzgâr nedeniyle oluşan toz nedeniyle caddeyi geçilmez hale getirdi.

Daha önceleri aylar süren yol yapımından dolayı mağdur olduklarını, sonradan asfaltlanıp yeniden elektrik kablolarını döşemek için çukurlar kazıldığını söyleyen esnaflar, duruma tepki gösterdi.

Esnaf Halil Aydın, çarşı merkezi olduğundan bu işin bir an önce bitirilmesi için işçilerin çift vardiya yapmaları gerektiğini söyledi.

Esnaf olarak sıkıntı yaşadıklarını ve bunun derhal sonlandırılması gerektiğini söyleyen Aydın, “Esnaf olarak mağduruz. İşin hızlandırılmasını istiyoruz. Çarşının merkezi olduğu için çalışanlar çift vardiya yapıp erken bitirseler çok iyi olur. Çünkü tozun içinde kaldık. Öyle bir hale geldi ki müşteriler kazılan hendekten dolayı dükkânlara giremiyor. Rüzgârın esmesiyle dükkânlara giren tozlardan dolayı eşyalar kirleniyor. Yaklaşık 10 gündür bu şekilde mağduriyet yaşıyoruz. Yetkililerden isteğimiz bu işe bir el atsınlar ve derhal bitirsinler.” şeklinde konuştu. (Ramazan Casuk-İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir