• DOLAR 32.333
  • EURO 35.167
  • ALTIN 2313.164
  • ...
SON DAKİKA
HDP`li belediyenin yolları halka nefes aldırmıyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin`in Kızıltepe (Qoser) ilçesinde bin 700 öğrencisi bulunan 2 lisenin önündeki yolun, araç geçişleri esnasında tozlanması öğrencileri mağdur ediyor.

Özcan Yıldız İmam Hatip Lisesi ile İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, günde onlarca servisin geçiş yaptığı yolda toz bulutu içerisinde kaldıklarını söyleyerek yetkililerin üzerine düşeni yapmalarını istediler.

Aşiti Mahallesi`nde bulunan okul yollarının yapımı için defalarca Mardin Büyükşehir Belediyesi ve Kızıltepe İlçe Belediyesine başvurulduğunu dile getiren veliler ise belediyelerin topu birbirlerine atarak yolu yapmadıklarını söylediler.

Özcan Yıldız İmam Hatip Lisesi Okul Aile Birliği Yönetim üyesi İsmail Çevik, birçok öğrenci ve öğretmenin her gün toz soluduğunu söyledi.

Çevik, “Belediyeler işi birbirine havale ediyor. Mazeretleri ise ‘Doğalgaz elektrik çalışması yolu bozmuş, kanalizasyon yok` diyorlar. Sizin yetkinizde burada yapılacak her çalışma belediyeye ait. Maalesef öğrenciler her gün bu tozu içlerine çekiyorlar. Öğrencilerin bu eziyeti çekmelerine aldırmadan, insan hak ve hukukuna saygı göstermeden topu birbirlerine atmaktadırlar. Bir de sözde insan hakları ve demokrasiden söz ediyorlar. Bu sözlerle bizleri kandırmasınlar.” dedi.

“Belediye hizmet için vardır, hizmetin yerine getirilmesini talep ediyoruz”

Belediyenin insanlara hizmet etmek için var olduğunu dile getiren Çevik, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Okul aile birliği olarak okul yönetimi ile yaptığımız görüşmede, kendilerinin onlarca defa belediyelerle irtibata geçtiklerini, çok ısrar etmelerine rağmen okul idaresinin verdiği dilekçelerin yerine ulaştırılmadığını ve hiçbir girişimin yapılmadığını müşahede ettik. Belediye kimsenin babasının malı değildir. Belediye kurumu insanlara hizmet için vardır ve hizmetin bir an önce yerine getirilmesini talep ediyoruz.”

“Çocuklarına nasıl davranıyorlarsa bizim çocuklarımıza da öyle davransınlar”

Öğrenci velilerinden Mehmet Şerif Bayğut, “Bu yolun bir an önce yapılması iyi olur. Yetkililerden bunu bekliyoruz. Çocukların sağlığı söz konusu. Birçok öğrencide sağlık problemleri var, astım hastaları var. Yetkililerin dürüst olmalarını istiyoruz. Çocuklarına nasıl davranıyorlarsa bizim çocuklarımıza da aynı davranmalarını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Duruma tepki gösteren öğrenciler ise artık toz solumak istemediklerini, böyle devam etmesi durumunda birçok hastalığa yakalanacaklarını söylediler.

“Yazın tozdan, kışın ise çamurdan geçemiyoruz”

Yolun, yazın tozdan, kışın ise çamurdan geçilmediğine vurgu yapan Selman Çakır, “Gerçekten bu yoldan geçilmiyor. Sabah yaya olarak okula geldiğimizde toz içerisinde kalıyoruz. Kışın da çamur var, ayakkabılarımız çamur içerisinde kalıyor. Gördüğünüz gibi toz bulutu oluşuyor, göz gözü göremiyor. Mağduruz, böyle devam ederse birçok hastalık yaşarız. Yetkililerden tek isteğimiz bir an önce bu yolun yapılmasıdır.” ifadelerini kullandı.

“Tozdan dolayı bazı arkadaşlarımız hastalandı”

Yolun durumu nedeniyle neredeyse okula gidemez hale geldiklerini belirten Abdullah Çakıl, şunları söyledi:

“Bu yol yapılmadığı için çok toz oluşuyor. Toz bulutunun içerisinde kalıyoruz. Bu tozdan dolayı bazı arkadaşlarımız hastalandı. Gerçekten çok sıkıntı çekiyoruz. Tozdan dışarı çıkamaz hale geliyoruz. Kışın da çamurdan dolayı okula gidemez hale geliyoruz.”

“Belediyeden şikâyetçiyiz, gereken neyse yapsınlar”

Yolun asfaltlanması veya parke taşıyla döşenmesini istediklerini dile getiren Şeyhmus Sivim, “Belediyeden şikâyetçiyiz. Bu yolu ya asfalt ya da parke taşı yapmalarını istiyoruz. Sabahları okula geldiğimizde bu toz gözümüze, boğazımıza giriyor. Nefes alamayacak hale geliyoruz. Astım olan arkadaşlarımız var. Gereken neyse yapsınlar.” dedi.

“Belediye şimdiye kadar görevini yapmadı”

Lise 3`üncü sınıfa giden Harun Gündüz, “Burada 3 tane okul var. Belediye şimdiye kadar görevini yapmadı. Belediyenin sadece ismi var. Burada kahvaltımız tozdur.” şeklinde konuştu.

“Artık toz yutmak istemiyoruz”

Artık toz yutmak istemediklerini belirten Muhammed Melik Ece ise “Sabah akşam hep toz içerisinde kalıyoruz. Artık toz yutmak istemiyoruz. Belediye buraya önem versin. Ya parke taşı ya da asfalt yapsın. Artık toz olmasın, hepimiz bunu istiyoruz.” ifadelerini kullandı. (Mehmet Aslan-İLKHA)

 
























 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir