• DOLAR 32.352
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2303.154
  • ...
Türkiye genelinde hava durumu nasıl olacak?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmelerine göre, Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Malatya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden sonra Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve yükseklerinde yer yer kar şeklinde olması beklenen yağışların, Doğu Karadeniz kıyı kesiminde kuvvetli, Rize çevreleri ile Trabzon'un doğu ve Artvin'in kıyı ilçelerinde yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının kuzey ve iç kesimlerde 3 ile 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rize, Trabzon ve Artvin`e sel uyarısı!

Yağışların Doğu Karadeniz kıyı kesiminde kuvvetli, Rize çevreleri ile Trabzon'un doğu ve Artvin'in kıyı ilçelerinde yer yer çok kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, taşkın, su baskını, heyelan, ulaşımda aksama gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuldu.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Parçalı, çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak ve Denizli çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, zamanla batısı ile iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Isparta çevreleri ile gece saatlerinde Batı Akdeniz'in iç kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, kuzeybatı kesimleri ile zamanla bölge genelinin (Karaman dışında) yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu ve bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, zamanla bölgenin kuzey kesimleri ile Malatya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı, kuzey kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERDE HAVA

Adana: Az bulutlu, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu 31°C

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde hafif yağmur ve sağanak yağışlı 17°C

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu 27°C

Gaziantep: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 27°C

İstanbul: Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak yağışlı 20°C

Siirt: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 25°C (İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir