• DOLAR 32.558
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2427.801
  • ...
Gaziantep Valisi basın toplantısı düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren ile birlikte kentte gerçekleşen saldırılarla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Valilik binasında basın mensuplarına açıklama yapan Yerlikaya, IŞİD`lilere ait olduğu belirtilen evlere operasyonların, canlı bomba saldırısı ihbarı üzerine yapıldığını belirtti.

Yerlikaya, “Bugüne kadar çalışmaların sonucu 19 şüpheli gözaltına alındı, bir depo ele geçirildi. Bu deponun içerisinde bir kiloluk poşetlenmiş 15 TNT, bir adet 9,5 kilogram ağırlığında anti tank mayını, çok sayıda bomba tesirini attırmaya yönelik vida, 2 adet boş canlı bomba yeleği, kablolar ve tüm faaliyetlerde kullanılan pek çok malzeme ele geçirildi.” dedi.

İstihbarat bilgilerinin değerlendirilmesi sonucu Şahinbey ilçesinde IŞİD`lilere ait olduğu belirtilen eve baskın düzenlendiğini dile getiren Yerlikaya, sözlerine şöyle devam etti:

“Binayı biliyoruz, dairenin ne olduğunu bilmiyorduk. O binada yukarıdan aşağıya tüm katları tetkik ederek gidiyorduk. Alt katta yakalanacağını anlayınca bombayı patlatıyor. Bu esnada da özel harekâtçı ve bomba ekibimizden 3 polis kardeşimiz şehit, 5 kardeşimiz ve 4 vatandaşımız da yaralandı.”

Yerlikaya, son olarak, “Mehmet Kadir Cebair isimli, önceki patlamanın yaşandığı hücre evinin de lojistik desteğini sağlayan şahsın tespitini yaptık. Arkadaşlarımız direkt oraya gitti. Orada yakalanacağını anladığı için kendisini patlatmaya hazırlandığı esnada şahsı, polisimiz karşı inşaattan etkisiz hale getiriyor. Bu esnada o da yapmış olduğu bomba düzeneğini patlatıyor. Bu hücre evindeki operasyondan sonra sadece Mehmet Kadir Cebair etkisiz hale getiriliyor.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından konu ile ilgili yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, “16 Ekim 2016 günü saat 12.45 sıralarında Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğünce terör örgütü DEAŞ`a yönelik olarak Şahinbey İlçesi Güneykent Mahallesi`nde bulunan hücre evine yapılan operasyon sırasında terör örgütü mensubu üzerinde bulunan bombayı patlatması sonucu ölü ele geçirilmiş olup, operasyona katılan 3 emniyet görevlisi şehit olmuştur.” denildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir