• DOLAR 32.367
  • EURO 35.048
  • ALTIN 2326.05
  • ...
israil baskınları sürüyor: 18 gözaltı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

israil işgal askerleri Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da 18 Filistinliyi gözaltına aldığı belirtildi.

Filistin basınında yer alan haberlere göre, siyonist israil askerleri sabah saatlerinde Doğu Kudüs ile Batı Şeria'nın Nablus ve El Halil kentlerindeki birçok adrese baskın düzenledi.

Söz konusu baskınlarda siyonist israil askerlerinin 18 Filistinliyi gözaltına aldığı, Filistinlilere ait bir ev ile depoya da "patlayıcı madde yapıldığı" gerekçesiyle mühür vurduğu aktarıldı.

İşgal askerleri Filistinlilerin "matbaa" ve "parasına" el koydu

Öte yandan İsrail askerlerinin El Halil kentinde Filistinlilere ait bir matbaaya baskın düzenleyerek tüm envanterlerine el koyduğu belirtildi.

Matbaa sahibi Mutez el-Ca'be, "İsrail askerleri, Filistinli grupların herhangi birine reklam broşürü basmadığımız halde, Hamas'a broşür basma suçlamasıyla ikinci defa matbaamıza baskın düzenleyip malzemelerimize el koydu." dedi.

Siyonist israil askerlerinin kentte yer alan Sair beldesinde de "terörü finanse ettiği" iddiasıyla bir Filistinlinin yüksek miktardaki parasına el koyduğu kaydedildi.

Siyonst israil ordusundan yapılan açıklamada ise "askerler tarafından yapılan baskınlar sonucunda, eylem hazırlığında olan Filistinlilerin gözaltına alındığı" ileri sürüldü.

Çeşitli gerekçelerle siyonist israil güçleri hemen her gün Filistinlilerin evlerine baskınlar düzenleyerek, gözaltılar gerçekleştiriyor. Filistin makamlarının verilerine göre İsrail'deki hapishanelerde yaklaşık 7 bin Filistinli bulunuyor.

Doğu Kudüs 1967'den bu yana siyonist israil işgali altında bulunuyor.

AA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir