• DOLAR 32.591
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2514.727
  • ...
Sason'da "Doğa Sporları" olanak tespiti yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman’ın Sason ilçesinde doğa sporları (Rafting, Kano, Oryantiring, Trekking, Zipline) alanları ile alternatif turizm olanaklarının tespiti için Sason Kaymakamı Tekin Dündar ve beraberindekiler, Sason çayı ve vadisinde incelemelerde bulundular.

Doğanın ilçeye vermiş olduğu tüm imkânları ilçe sakinlerinin faydasına yönelik olarak katma değere dönüştürmeyi ve hizmetine sunmayı hedeflediklerini belirten Dündar, “Başta su sporları olmak üzere diğer alternatif doğa sporları olanaklarından ilçemizdeki vatandaşlarımızın ve dışarıdan gelen yerli ve yabancı turistlerin istifade edebilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yeni projeler üzerine arkadaşlarımız ve yerel paydaşlarımızla nasıl daha fazla bu güzel doğa imkânlarından faydalanabiliriz arayışı içerisindeyiz.” dedi.

İlçede ilk defa bu sene mayıs ayında su sporları alanında kano turnuvası düzenlendiğini söyleyen Dündar, su sporları branşında daha da mesafe almak istediklerini ifade ederek, ilçeyi özellikle bölgede  doğa sporları merkezi seviyesine çıkarmayı hedeflediklerini belirttiler.

Yine ilçede ve bölgede bir ilk olacak olan “Zipline” hattı projesi hakkında da bilgi veren Dündar, “İlçemizdeki coğrafi koşullar ve yer şekilleri, yükseltiler görünürde zorlu görülse de, aslında bu koşulların beraberinde bir takım imkan ve fırsatları da getirdiğini unutmamak gerekir. İlçemizin coğrafi yapısı özellikle Karadeniz bölgesi ile benzerlikler taşımaktadır. Karadeniz coğrafyasında yapılabilen aktiviteler Sason’da da rahatlıkla yapılabilir dedik ve çalışma arkadaşlarımızla proje faaliyetlerine başladık. İnşallah kısa sürede ilçemizi farklı doğa sporları ve doğa aktiviteleri ile ön plana çıkarmayı ve bu şekilde çocuklarımızın, gençlerimizin sosyal ve spor yaşamlarına katkı yapmayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu. (İLKHA) 









Bu haberler de ilginizi çekebilir