• DOLAR 32.527
  • EURO 34.89
  • ALTIN 2430.862
  • ...
HÜDA PAR`dan STK`lara ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Mersin İl Başkanı Fevzi Hira ve beraberindeki parti heyeti Mersin de faaliyet yürüten STK`lardan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve İHH Mersin Şubelerini ziyaret etti.

28 Şubat süreci ve FETÖ mağdurlarının yaşadıkları sıkıntılar ve kendilerine yansıyan şikâyetler konusunda STK`ların görüşlerine başvurduklarını ve mağduriyetlerin giderilebilmesi için yapılması gerekenler hakkında istişarede bulunduklarını belirten Hira, 15 Temmuz`un ülkeye ve millete karşı yapılmak istenen kirli bir kalkışma olduğunu sözlerine ekledi.

Ziyaretler kapsamında Anadolu Gençlik Derneği Mersin Şube Başkanı Av. Mehmet Polat`ı ziyaret eden Hira,  yıllardır 28 Şubat zulmünün ve FETÖ`nün kurduğu komploların kurbanlarının bedel ödediğini, apaçık olan bu zulmün son bulması için toplumun tüm dinamiklerinin bu hususta duyarlılık göstermesi gerektiğini söyledi.

"FETÖ mağdurları görülsün"

FETÖ`nün mağdur ettiği ve yıllardır cezaevlerinde tutulan İslami Dava Mahkûmlarının durumlarının görülmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Hira, bu mahkûmlara ceza veren FETÖ`cü hâkim, savcıların ve yüksek yargı üyelerinin birçoğunun terör örgütü üyesi olmaktan bugün tutuklu olduğuna dikkat çekti.

Hira, "HÜDA PAR olarak konunun takipçisi olacağız ve kamuoyunu da bu konuda bilgilendirmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda, olaya duyarlılık gösteren STK`ları da ziyaret ederek yaşanan sıkıntılar ve gayri hukuki durumlar hakkında bilgi veriyoruz. Umudumuz, bu zulmün bir an evvel son bulmasıdır." ifadelerini kullandı.

 "15 Temmuz kirli bir kalkışmadır"

Fevzi Hira`nın verdiği kardeşlik ve adaletin tesisi mesajına katıldıklarını belirten Polat, 15 Temmuz başarısız darbe girişimi sonrası FETÖ`ye karşı yapılan operasyonlarda titiz olunması ve gerektiğini belirterek, "15 Temmuz başarısız darbe girişimi kirli bir kalkışmaydı ve sonrasında yaşanan gelişmelerde hepimizin malumu. Gereken önlemler en iyi şekilde alınmalıdır. Ancak insanların basit ihbarlarla da mağdur edilmemesi gerekir." ifadelerini kullandı.

Yusufîler konusunun kendileri içinde mühim bir mesele olduğunu belirten Polat, bu hususta ellerinden ne geliyorsa yapacaklarını söyledi.

Polat, ayrıca 28 Şubat ve FETÖ mağdurlarıyla alakalı kendilerine bir rapor sunulması durumunda bu raporu Genel Merkezleriyle de paylaşacaklarını söyledi.

"Toplumu ayakta tutan adalet duygusudur"

İkinci ziyaretini İnsani Yardım Vakfı İHH Mersin Şube Başkanı Mesut Kayacı`ya yapan Hira, adaletin herkes için lazım olduğunu belirterek, "Parti olarak haftalık gündem değerlendirmelerimizde yaşanan bu mağduriyetlere dikkat çekerek hükümetin bu hususta yaptığı çalışmalarda daha dikkatli olması gerektiğini söylüyoruz. Zira bir toplumu ayakta tutan adalet duygusudur. Adaletin olmadığı bir toplumda huzur beklemek beyhudedir. Dolayısıyla mağdur edilmiş olan insanların bir an önce tespit edilip haklarının iade edilmesi gerekir." dedi.

"'FETÖ`den dolayı mağdur edilen insanlar' diye bir tabir ile karşılaşmak istemiyorsak…"

FETÖ`ye karşı devam eden operasyonların sırasında yapılan bazı uygulamaların mağduriyetler yaşanmasına neden olduğunu belirten Kayacı, yerinde olmayan bu tür uygulamaların sürece zarar verdiğinin ve adalet duygusunu zedelediğini söyledi.

Kayacı, FETÖ`cü diye tutuklanan veya açığa alınan insanlar içerisinde FETÖ ile alakası olmayan insanların olduğunu görüyoruz. İleride, ‘FETÖ`den dolayı mağdur edilen insanlar` diye bir tabir ile karşılaşmak istemiyorsak bu hususa hem hükümetin hem de siyasi partilerin hassas ve duyarlı olması gerekir." dedi.

28 Şubat ve FETÖ mağduru insanların mağduriyetlerinin giderilmesi için adım atılması gerektiğini ve bu hususta kendilerine düşen adımı atacaklarını belirten Kayacı, gayretlerinden ve çabalarından dolayı Hira`yı da tebrik etti. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir