• DOLAR 32.312
  • EURO 35.111
  • ALTIN 2308.616
  • ...
`Hz. Ömer`in adaletine hasret kalmış insanlarız`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mersin`de, 28 Şubat ve FETÖ Mağduru Aileler İnisiyatifi, Mersin Gazeteciler Cemiyeti`nde bir basın açıklaması düzenleyerek yaşadıklarını mağduriyetleri ve taleplerini anlattı.

Basın açıklamasına şu anda cezaevinde bulunan Tahir Baran, Ali Rıza Yönden, Bilal Soydaş, Remzi Kaya, A.Hakim Buhan, Mehmet Veysel Demir, Abdüssettar Yıldızbakan, Ali Rusuğ, Salih Yıldırım`ın yakınları katıldı.

Basın açıklamasın okuyan Akan Ayçoban, yakınlarının yıllardır hukuksuz bir şekilde cezaevinde tutulduklarına dikkat çekti.

Ayçoban, “Bizler babaları, İslami bir hayat yaşamak isdediği için zindanlara hapsedilmiş çocukların amcaları, dayıları, dedeleri ve minik yavruların gözyaşlarına saçlar ağırtanlarız. Bizler onlarca bayramı baba şefkatine muhtaç mağdur çocuklarını teselli etmek için gözyaşı dökenler, Zalimlerin gadrine uğramış mazlumlar, genç yaşta ağır sorumluklar yüklenmiş yürekleriz. Bizler kendi nefsiniz için düşündüğünüzü kardeşiniz için de düşünmez iseniz tam iman etmiş olmazsınız diyen ve âlemlere rahmet olarak gönderilmiş Resul-i Ekrem`in ümmetiyiz. Bizler, Fırat`ın kenarında kaybolacak koyunun hesabını vermekten korkan Emir`ül Mü`minin Hz. Ömer'in adaletine hasret kalmış insanlarız.” dedi.

2016 yılı Türkiye`sinde bağımsız ve adil bir yargı sisteminin tesis edilemediğini belirten Ayçoban, yargı gücünü elinde bulunduranların kendisini aklayarak diğerlerini mahkûm ettiğini söyledi.

Ayçoban, “Siyasallaşan yargı,  28 şubat sürecinden günümüze ETÖ ile FETÖ arasında el değiştirmiştir. Sonuçta her ikisi de dindar kesimlere zulmetmiş, tutuklamış, ağır cezalara mahkum etmiştir. Hak ve hukukun ayaklar altına alındığı Türkiye`de binlerce dindar insanın ETÖ`den ve FETÖ`den dolayı yaşadığı mağduriyet bugün daha net olarak görülüyorken, yetkililerinin bu mağduriyetleri gidermemiş olması hakkaniyet ve adaletle bağdaşmamaktadır.” diye belirtti.

Ergenekon ve Balyoz davalarının mahkumlarının, yeniden yargılanma yolu ile  beraat ettirildiğini hatırlatan Ayçoban, Bugüne kadar kamuoyu vicdanında da mahkûm olmuş birçok suçlunun, siyasi hesaplarla ve pazarlıklarla “hukuk” esnetilerek salıverildiği hepimizin malumudur. Kamuoyuna,  “Çözüm süreci” olarak ifade edilen çatışmasızlık sürecinde binlerce KCK tutuklusu serbest bırakıldı.” ifadelerini kullandı.

Ayçoban, “Bu yapının mağduru olduğunu dile getiren kimi gruplar ki bunlar içerisinde geçmişte askeri vesayetin ana aktörleri de var; hemen taltif edilmeye, yeniden devletin en gözde makamlarında yer edinmeye başladılar. Ama ne hikmetse müstekbirlerin kuklası fesat şebekesi FETÖ tarafından komplo ve kumpaslarla uzun yıllardır mağdur edilen 28 Şubat ve FETÖ yargısı mağduru tutsaklar ısrarla görülmek istenmiyor. Kimisinin 20 yılı aşkın süredir cezaevinde tutulduğu Yusufîler ve ailelerinin çektiği sıkıntılar büyük bir acıya, hayatları ise trajediye dönüşmüş durumda.  Hiç kimse görmüyorsa bile Rabbimizin tüm olup bitenleri gördüğünü ve Mahkeme-İ Kübra`da hesap soracağını biliyoruz.”

Ayçoban, açıklamasının sonunda yeniden yargılanmalarının yolunun açılması  ve adaletle hükmeden mahkemelerin kurulmasını talep ettiklerini belirtti. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir