• DOLAR 32.342
  • EURO 35.146
  • ALTIN 2311.305
  • ...
SON DAKİKA
Çocuklar namaz için yürüdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kur`an Nesli Platformu`nun ekim ayını ‘Namaz ayı` ilan etmesinin ardından Mardin`de faaliyet yürüten Dostluk Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (Dost-Der) 6-10 yaş arası çocuklara yönelik “Gözümün Nuru Namaz” etkinliği düzenledi.

15 gün boyunca dernek binasında yaklaşık 50 kız ve erkek çocuğa namaz eğitim veren dernek yetkililer, eğitimlerin sonunda sertifikaları ile hediyeleri vererek programı bitirdi.

Programın son gününde dernek binasında Fuat Yağcı Camiine yürüyen çocuklar, yol boyunca Peygamber efendimizin “Namaz dinin direğidir, namaz müminin miracıdır ve hayat namazla güzel” sloganları attı.

Çevrede vatandaşların da büyük beğenisini alan çocuklar, öğle namazını cemaatle kıldıktan sonra eğitim sertifikalarını ve hediyelerini aldılar.

“Kur`an ve Sünnet `ten uzaklaşan kitleler haline geldik”

Etkinlik hakkında bilgi veren Mardin Dost-Der Başkan Yardımcısı Ekrem Açılan, “Bu etkinlik Mardin Dost-Der ve Kur`an Nesli Platformunun ortaklaşa bir çalışmasıdır. Bilindiği üzere dünyevileşen hayatımızda Kur`an ve Sünnet `ten uzaklaşan kitleler haline geldik. Müslüman olmamızla beraber İslami sorumluluklarımızı ve ibadet alışkanlığımızı yitirmiş bir toplum haline geliyoruz. Şeytanın verdiği vesveselerle insanlar sürekli ibadetlerini erteler hale geldiler. Dünyevi hedefleri için uhrevi hedeflerimiz erteleyen bir toplum haline geldik.” dedi.

“Gözümün nuru namazdır”

Çocukların gördüğü eğitim süreciyle ilgili konuşan Açılan, “Bu etkinliğimiz amacı Hz. Muhammed`in (s.a.v) de dediği gibi ‘Gözümün nuru namazdır`, ‘Namaz dinin direğidir.` ve ‘Yedi yaşında çocuklarınıza namazı tembihleyin, 10 yaşına geldiklerinde ise namazı zorla kıldırın` hadislerini düstur edinerek 6-10 yaş aralığındaki çocuklarımıza namaz alışkanlığı kazandırmaktır. Çocuklarımız Diyanet görevlisi hocaların da yardımıyla 15 günlük bir eğitim sürecinde abdest, namaz ve bazı dini terimler öğrendi. Bunların alışkanlık haline gelmesi için derneğimizden şu anda bulunduğumuz Mardin Fuat Yağcı Camiinde cemaatle öğle namazını kıldırarak çocuklarımıza cemaatle namaz kılmayı öğretmek ve bunun alışkanlık haline gelmesi için böyle bir etkinlik düzenledik. Beraber kılacağımız öğle namazından sonra çocuklarımıza yine onlara namazı hatırlatacak çeşitli hediyeler verip yine derneğimizce hazırlanan başarı sertifikaları vereceğiz.” diye konuştu.

Halkın çok büyük bir ilgisini gördük

Çocukların yürüdüğü güzergâh boyunca vatandaşların büyük ilgi gösterdiğini söyleyen Açılan, “Yol boyunca vatandaşlarımızın çocuklara alkış tutarak çok büyük bir ilgi gösterdiklerini gördük. Hatta bazı yaşlılarımızın gözyaşlarını tutamadığına şahit olduk. Belli ki bu tüm velilerimiz kalbinde olan bir hasrettir. Sürekli çocuklarına namaz kılmayı tembihleyen anne ve babaların, namaz kılmayan çocuklarından oluşan aileler haline geldik. Bu etkinlikle beraber anne ve babaların kalbindeki bu hasreti gidermek ve Rabbine kul olmayı başaran, Kur`an ve Sünnet ışığında yaşamayı başaran, hem dünya hayatında başarılı olmak için güzel bir eğitimden geçen hem de güzel bir manevi eğitim alarak bir kuşun iki kanadı gibi denge unsuru oluşturan sağlam kişilikteki bireyler yetiştirmek hedefindeyiz. Bununla ilgili derneğimizin farklı etkinlikleri de olacaktır.” dedi. 

“Namazın dinin direği olduğunu öğrendik”

Namaz öğrenen öğrencilerden Muhammed Mustafa Nas, “Biz burada namazın dinin direği olduğunu öğrendik. 7 yaşından sonra namaz kılmamız gerektiğini ve söylemekle yetmeyeceğini bunu hayatımıza yansıtmamız gerektiğini öğrendik.” dedi. (M. Salih Keskin/Mahsum Tunç – İLKHA) 
























 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir