• DOLAR 32.51
  • EURO 34.607
  • ALTIN 2499.109
  • ...
`2`nci Kürdistan Âlimleri Buluşması` gerçekleşecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Âlimler ve Medreseler Birliği (İttihad'ul Ulema) tarafından Türkiye, İran, Irak ve Suriye Kürdistan'ındaki âlimlerin katılımıyla gerçekleşecek olan ''2`inci Kürdistan Âlimleri Buluşması' 22-23 Ekim'de gerçekleşeceği bildirildi.

Geçen yıl düzenlenen Kürdistan Âlimleri Buluşması'nda alınan kararların pratiği olarak ikincisini düzenleyeceklerini belirten İttihad`ul Ulema Genel Sekreteri Molla Muhammed Özer, 18 Nisan 2015 tarihinde Âlimler ve Medreseler Birliği olarak Suriye, İran, Irak ve Türkiye Kürdistan`ından âlimlerin katılımıyla ‘Kürdistan Âlimler Buluşması` adı altında bir toplantı düzenlediklerini anımsattı.

Özer, "Yüzlerce İslam Âliminin iştirak ettiği buluşmamızda Kürtlerin içerisinde bulunduğu sorun ve sıkıntıların çözümü adına yayınlanan sonuç bildirgesinde ‘Bir başlangıç olan bu buluşmanın sonraki adımlarda bir inisiyatife dönüşmesi, tutum belirleme ve çözüm geliştirmede irade ve pratik geliştiren bir şekle bürünmesinin` katılımcıların ortak beyanı olduğunu belirtmiştik." dedi.

Geçen sene alınan kararları anımsatan Özer, "Aynı buluşmanın sonuç bildirgesinde İslam âlimlerinin bu meseleye karşı takınması gereken misyonla ilgiliyse şu çağrıda bulunmuştuk: İslam`a dâhil olduğundan beri ulemaya pek mühim bir değer ve konum vermiş bulunan Kürdistan halkının yeniden diriliş ve kalkınmasında, günümüz uleması da önderliğini tarihten bugüne sorunlarının çözümü için harekete geçilmeli ve medreseler arasında diyaloglar sıklaştırılmalıdır." ifadelerini kullandı.

'2`nci Kürdistan Âlimler Buluşması' düzenleyecekleri bilgisini veren Özer son olarak şunları kaydetti: "1`inci Kürdistan Âlimler Buluşması'nda alınan kararların pratiğini icra etmek ve âlimlerimiz arasında ki bağı kuvvetlendirmek için bu süre zarfında çeşitli ziyaretler gerçekleştirip etkinlikler düzenledik. Bu bağlamda 22-23 Ekim'de yine Suriye, İran, Irak ve Türkiye`den İslam âlimlerinin katılımıyla ‘2`nci Kürdistan Âlimler Buluşması`nı düzenleyeceğiz." (Hüseyin Genel, M. Sıddık Bilge- İLKHA) 

 




 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir