• DOLAR 32.502
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2429.585
  • ...
28 Şubat ve FETÖ mağdurlarından Memur-Sen`e ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FETÖ/PDY`nin çeşitli kumpasları sonucu hapis cezası verilen mahkûmlar mağduriyetlerini anlatmak için, Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa şubelerine ziyaret gerçekleştirdi.

FETÖ/PDY mağduru aileleri temsilen oluşturulan 4 kişilik heyette 28 Şubat ve FETÖ Mağduru İnisiyatifi Başkanı Seyfeddin Gündüz, 25 yıldır amcası oğlu cezaevinde bulunan Hasan Göv eşlik etti.

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen`i ziyaret eden heyeti, Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun karşıladı.

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında yürütülen operasyonlar sonucu yaklaşık 4 bin civarında FETÖ`cu yargı mensuplarının tutuklandığını bunların 28 Şubat sürecinde verdikleri hükümlerin geçersiz sayılması gerektiği ifade ettiler.

Ziyarette geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`nın '15 yıl hapishanelerde çürüyen vatandaşlarımız var' sözlerine dikkat çekmesinin önemli olduğu, bunun bir an önce incelenip yeniden yargılanma sürecinin başlatılması konusunda konuşuldu.

Ziyaret hakkında İLKHA`ya açıklamalarda bulunan Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, Yusufî mahkûmların dosyalarının yeniden incelenmesi gerektiğini belirtti.

Coşkun, “28 Şubat ve FETÖ mağduru bir heyet ziyaretimize geldi. Bizim de amacımız gayemiz adaletin tecelli etmesidir. Biliyorsunuz 28 Şubat sürecinde Müslümanların üzerinden silindir geçer gibi tüm Müslümanlar sıkıntıya girdi. Bizim de bu 28 Şubat sürecinde mağdur olan kardeşlerimiz, hâlihazırda içerde olan, uzun yıllardır içerde yatanlar var. Az önce gelen heyetteki bir kardeşimizin amcası oğlu yaklaşık 25 yıldır içerde. Bizde buradan hükümete, yetkililere sesleniyoruz. Gerçekten FETÖ`den dolayı yaklaşık 4 bin civarında yargı mensubu ya cezaevinde ya da soruşturması devam ediyor. Düşünün bunların o zamanlardaki yargı mensuplarının kararları sonucunda hâlihazırda mağdur olan kardeşlerimiz hâlen cezaevlerindeler. Yetkililerden isteğimiz dosyaların tekrardan açılması, yargı sürecin başlatılması, eğer bir cezaları varsa gereğinin yapılması ama cezaları yoksa da bir an önce özgürlüklerine kavuşturulması taraftarıyız.  Bunun gerçekleştirilmesini istiyoruz.” dedi.

Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan 28 Şubat ve FETÖ Mağduru İnisiyatifi Başkanı Seyfeddin Gündüz ise, “28 Şubat ve FETÖ Mağduru İnisiyatifi adına Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen`i ziyaret ettik. Oradaki kardeşlerimize mecalimizi anlattık. 25-26 yıldır mağdur olan bu toplumun belki de hayırgâh insanları olan, bu toplumun yüz akı olan bu insanların ne tür kumpaslarla, sahtekârlıklarla derdest edildiklerini, mahkemelere ve hapishanelere sokulduklarını anlattık. Kendileri bu konuda bizi anladıklarını aynı şekilde kendilerine de bu tür kumpaslar kurulduğunu dile getirdiler. Çeşitli camialardan içerde olan kardeşlerimizin toplam sayısı 600 civarıdır. Bu kardeşlerimizin sesi olma adına, bu kardeşlerimizin dualarında yer bulma adına talepte bulunduk. Kendileri de Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen camiası olarak bu konuda bize yardımcı olacaklarını dile getirdiler. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun.” şeklinde konuştu. (Ramazan Casuk-İLKHA) 










 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir