• DOLAR 32.588
  • EURO 34.908
  • ALTIN 2440.536
  • ...
Nüfus Müdürlüğü din hanesine `İslam` yerine `Hristiyan` yazdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa`nın Merkez  Eyyübiye ilçesinde ikamet eden baba Ali Durmaz, 2 yaşındaki kızı için çıkardığı kimliğin din hanesine Nüfus Müdürlüğü çalışanları tarafından ‘İslam` yerine ‘Hristiyan` yazılmasına tepki gösterdi. Durumu fark ettikten sonra düzeltme işlemleri için nüfus müdürlüğüne gittiğini söyleyen Baba Durmaz, buradaki çalışanlar tarafından azarlandığı belirtti.

Konu hakkında İLKHA`ya açıklamalarda bulunan baba Ali Durmaz, 2014 yılında doğan kızı Meryem Rana için çıkardığı kimlikte din hanesinde ‘İslam` yerine ‘Hristiyan` yazıldığını görünce şaşırdığını söyledi.

Nüfus memuru: Sana inat, benim çocuğum doğduğunda kimliğine Hristiyan yazacağım!

Olayın kasıtlı yapılıp yapılmadığını öğrenmek için nüfus müdürlüğüne gittiğini ifade eden Baba Durmaz şöyle konuştu: “Şanlıurfa`nın Eyyübiye ilçesinde yeni doğan çocuğumun kimliğini çıkarmak için 2014 yılında nüfus müdürlüğüne geldim. Fakat o anın yoğunluğu ve dalgınlığımdan dolayı çocuğumun kimliğine bakamadım. 2 gün önce çocuğu hastaneye götürdüğümde fark ettim ki kimliğinde din hanesine ‘Hristiyan` yazılmış. Nüfusunun yüzde 99`u Müslüman olan bir ülkede böyle bir şeyin mümkün olamayacağını düşünerek Eyyübiye İlçe Nüfus Müdürlüğüne geldim. Önce nüfus müdürüyle görüştüm. Sebebini sorduğumda ise şaşkınlık içinde gülerek ‘Bir yanlışlık olmuş. Teknik bir sıkıntıdır` diye cevap verdi. Bende ‘tamam` diyerek daha sonra görevli memura, ‘Yüzde 99`u Müslüman olan bir ülkede bir Müslüman`ın kimliğinin din hanesine ‘Hristiyanlık`ın yazılması bu kadar kolay olmamalı.” dedim. Bunun üzerine o da bana, ‘Kardeşim herkesin hakkı var. Senin hakkın varsa o Hristiyan`ın da hakkı vardır. Sana inat, benim çocuğum doğduğunda kimliğine Hristiyan yazacağım. Dinini İslam yazmayacağım.” diyerek cevap verdi.”

Nüfus müdürü ve oradaki çalışanların, kendisini ‘art niyetli` olmakla suçladıklarını ve hakaretlerde bulunduklarını iddia eden Durmaz, konuyla ilgili gerekli mercilere şikayette bulunacağını kaydetti.

Durmaz, “Yetkilileri göreve çağırıyorum. Bir memur bu kadar rahat bir şekilde insanın dinini değiştirmeye yetkili olmamalıdır. Çocuğumuzun kimliğini çıkardığımızda bu kadar kolay bir şekilde senin dinin İslam, seninki Musevi, seninki Hristiyan denilmemesi lazım.” diye belirtti.

Kızı için yeni çıkardığı kimlik parasının da kendisinden tahsil edilmek istendiğini söyleyen Durmaz,  “Çıkışta memur arkadaşlar beni çağırdı. ‘8 TL kimlik ücreti alalım` dediler. Ben de daha önce kimlik ücreti verdiğimi ikinci bir kimlik ücreti veremeyeceğimi söyledim. Onlar da  ‘bu kimlik parası cebimizden gidecek` dediler. ‘Hatayı siz yapmışsınız, bundan dolayı siz cezasını çekin` dememle birlikte para almaktan vazgeçip olayı kapattılar.” şeklinde konuştu. (Ramazan Casuk- İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir