• DOLAR 32.558
  • EURO 35.053
  • ALTIN 2428.435
  • ...
`Gercüş`ün lağım suları Kırkat göletine akıyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman`ın Gercüş (Kercosê) ilçesine bağlı Kırkat (Kırkatê) köyü ve çevre köy çiftçileri yaklaşık 35 yıldır kullandıkları Kırkat göletinde (Baraja Kercosê) yaşanan sıkıntıların giderilmesi için çözüm bekliyor.

Kırkat göletinden yararlanan çiftçiler adına gölette yaşanan sıkıntıları anlatan Abdullah Temiz, göletin eskisi gibi verimli olmadığını, sebebinin de Gercüş kanalizasyonlarının arıtılmadan gölete akıtılmasından kaynaklandığını belirtti.

Batman'da ikamet ettiğini ve Kırkat'ta çiftçilikle uğraştığını belirten Temiz, "Kırkat göletine Gercüş'ten akıtılan lağım suları nedeniyle Kırkat'ın verimli arazilerinin yüzde 80'ni ekilmeyecek durumdadır. Nedeni de lağım sularının arıtılmadan akıtılmasıdır. Lağım suları  sorunu için bir kaç defa kaymakamlığa ve belediyeye baş vurduk. Arıtma tesisi kurulması için ricada bulunduk. Maalesef herhangi bir çalışma ya da bir bilgi bize verilmedi."dedi.

Kırkat göletinin arazilerin sulanması için kullanıldığını kaydeden Temiz, "Lağım sular akıtıldığı için Kırkat'ın sulak olan arazilerinin yüzde 80'ni verimsiz. Bu su şu anda hastalık yaymaktadır. Cilt bozuklularından sinir sistemlerine kadar da etki eden bir sudur. Nedeni de lağım sularıdır. Lağım sularını kaç defadır bildiriyoruz. Defalarca basınla paylaştık. Bu sorunu her türlü şekilde dile getirdik. Maalesef şu anda yapılan hiçbir çalışma yok. Hepsi şu anda kulak arkası edilmiş durumda, biz bundan şikayetçiğiz. Yetkililerin buraya bir müdahale etmesini istiyor ve rica ediyoruz." şeklinde konuştu. (M. Sait Çelik - İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir