• DOLAR 32.332
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2320.606
  • ...
Harabe evde yaşayan Nusaybinli aileye yardım eli uzandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İLKHA’nın geçtiğimiz Salı günü yayınladığı haberle, Mardin’in Nusaybin  ilçesinde harabe bir evde yaşayan ailenin mağduriyetini gündeme taşınmıştı. Haberin yayınlanması üzerine harekete geçen  Mardin Aile ve Sosyal Politikalar (ASP) İl Müdürlüğü aileye sahip çıktı.

ASP il Müdürü Hüsnü Bengin Efetürk, Yeni Turan Mahallesi Değirmen sokakta 11 kişilik ailesiyle yaşayan Hizni ve Bilsen Kurmaz ailesini ziyaret etti.

Sokağa çıkma yasağının devam etmesi nedeniyle Fırat Mahallesinde bulunan evlerine gidemediklerini ve harabeye dönmüş evde kaldıklarını ifade eden Hizni Kurmaz, evin kapı ve penceresi olmadığı için zor şartlarda yaşadıklarını söyledi.

ASP ekipleriyle birlikte aileyi ziyaret eden  Efetürk, yaptıkları incelemeden sonra aileye yardımcı olunması için talimat verdi.

Sosyo-ekonomik destek kapsamında aileye sahip çıkacaklarını ve imkânları dâhilinde her türlü yardımı yapacaklarını kaydeden Efetürk, “Nusaybin’de 30 personelimiz alanda görev yapıyor. Mağdur olan veya yardıma muhtaç vatandaşlarımıza kurumumuzun imkanları dahilinde her türlü yardım yapılıyor. Bu ailemiz de kaldıkları yerleşim yeri olarak mağdur durumdalar. Ekiplerimiz incelemelerini yaptıktan sonra gerekli yardımları yapacağız.” dedi.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz Salı günü İlke Haber Ajansı ( İLKHA),  "Harabe evde yaşayan Nusaybinli ailenin dramı yürek burktu"  başlılklı haberinde, Yeni Turan Mahallesi Değirmen sokakta bulunan ve uzun zamandan beri terk edilmiş bir harabe eve sığınan 11 kişilik Kurmaz ailesinin, yaşamlarını zor şartlar altında sürdürmeye çalıştığını gündeme taşımıştı.  (Cihat Şayık  İLKHA)

http://www.ilkha.com/haber/43213/harabe-evde-yasayan-nusaybinli-ailenin-drami-yurek-burktu













Bu haberler de ilginizi çekebilir