• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Muş Valisi Okul Müdürleri İstişare Toplantısına katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş Öğretmenevi Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya, Vali Seddar Yavuz, İl Mili Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, Okul Müdürleri ve Müdür Yardımcıları katıldı.

Okul Müdürleri İstişare Toplantısı İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan tarafından yapılan açılış konuşması ile başladı.

Daha sonra bir konuşma yapan Vali Yavuz, “Hepinizin bildiği gibi eğitim; insanın kendini gerçekleştirebilmesi, geliştirebilmesi, başta kendine faydalı, iyi insan olabilmesi, daha sonra ailesine, içinde yaşadığı topluma bir katkı sunabilmesini sağlayan en önemli araçlardan bir tanesidir. Eğitim, insanlara aynı zamanda incelik, nezaket ve zarafet öğretir. Eğer bunları öğretmiyorsa o eğitimde de sorun vardır.” dedi.

“Eğitime sadece insanların bilgi yüklendiği ve bilgiyi de taşıdığı bir anlayışla bakacak olursak, bugün dünya üzerinde yaşadığımız sorunla karşılaşırız.” diyen Yavuz, “Bizler insanları aynı gözle gören yani ister Müslüman olsun, ister Hıristiyan olsun, ister Yahudi, ister başka dine mensup olsun; bütün insanların hakkına, hukukuna riayet eden kadim bir medeniyetin mensuplarıyız. Hepinizin bildiği gibi İlimizde eğitim yatırımlarında her geçen gün iyi bir noktaya geldiğimizi görüyorsunuz. Çünkü fiziki mekân sorununu çözdük ve sınıf mevcutlarımız 26’ya düşmüştür. Bu elbette ki akademik başarıyı da beraberinde getirecektir. O yüzden devletimiz tüm imkânlarıyla gençlerimizin, çocuklarımızın yanındadır. Muş’ta 15 bin çocuğumuz yatılı olarak okutuluyor ve bir o kadarı da taşımalı eğitim sisteminden faydalanmaktadır.” İfadelerini kullandı.

“Değerler eğitimine daha fazla önem verilmeli”

Sadece akademik eğitimin başarı değil, iyi insan, iyi vatandaş modeli üzerinde durulması gerektiğini belirten Yavuz, “Bu nedenle, değerler eğitimine daha fazla önem verilmeli, öğrencilerimize güzel örnek olmak ve toplum içindeki sosyal statünüze uygun olarak kılık-kıyafetlerinize özen  gösterilmeli ve okullarımızda yapılan kömür ihaleleri ve gıda ihalelerinde azami özen gösterilmeli, beytülmale sahip çıkılmalıdır. Gıda alımlarında muayene kabul komisyonlarında mutlaka gıda mühendisi bir personelin bulunması sağlanmalıdır. Ayrıca okullarımızda denetimlere aksatmadan devam edilmelidir. Emniyet birimlerimiz okulların çevresinde bu tür çalışmalar yapmaktadırlar, sizler de okul irtibat görevlisi emniyet personelleriyle irtibat halinde olmalı, istenmeyen hadiselerin yaşanmaması için koordineli bir şekilde hareket etmelisiniz.” Şeklinde konuştu. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir