• DOLAR 32.345
  • EURO 35.136
  • ALTIN 2311.18
  • ...
Başbakan'dan çiftçiler 'mazot' müjdesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Binali Yıldırım, Ödemiş ilçesinde, İzmir'de 780 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen 175 projenin toplu açılış törenine katıldı.

Toplu açılış töreni öncesi "Milli Tarım Projesi"ni açıkladıklarını hatırlatan Yıldırım, Türkiye'deki tarım alanlarını 941 havzaya ayırdıklarını, hangi ürünün nerede üretileceğini belirlediklerini belirtti.

Yıldırım, açıkladıkları Milli Tarım Projesi'nin tarımda ezberleri bozacağını belirterek, "Tarımda iki önemli maliyet var; biri gübre, diğeri mazot. Bundan sonra tarım desteklerini 2017’den itibaren yılda 2 kez ödeme yapacağız. Birinci ödeme, ürün ekerken yani nisan ve mayısta. İkinci ödeme ise hasatta yani eylül ve ekim aylarında. Böylece emeğinizin karşılığını zayi olmadan alacaksınız. Gübrede yüzde 23 indirim yaptık, mazotta da yarısını siz karşılayacaksınız yarısını biz, böylece ekilmeyen yer kalmasın hayırlı uğurlu olsun." diye konuştu.

Ödemiş'teki toplu açılış töreninde 780 milyon liralık bedelle yapılan 175 projenin toplu açılışını yapacaklarını dile getiren Yıldırım, projelerin İzmir’e ve Türkiye'ye kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye alçak ve haince bir darbe girişimini yaşadı. Bu girişim karşısında Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi İzmir’de de Ödemiş’te de bayrağımıza sahip çıktınız, al yıldızlı bayrağımızı yere düşürmediniz, darbecilere darbe vurdunuz. Türkiye'nin yolunu, önünü açtınız. Durmayacağız, yorulmayacağız, yola devam edeceğiz. 15 Temmuz'da darbeyi sona erdirdiniz ama durmadınız, 27 gün boyunca işinizde gücünüzde akşam da demokrasi nöbetlerinde meydanları boş bırakmadınız, Allah sizden razı olsun. İzmir, çok büyük bir iş yaptı. İzmir, darbecilere hakettikleri dersi en iyi şekilde verdi."

Yıldırım, İzmir ve Türkiye için üretmeye, çalışmaya devam ettiklerini vurgulayarak, 14 yılda İzmir'e 40 milyar lira yatırım yaptıklarını, konut, derslik, sağlık, ulaşım, baraj ve sulama tesislerini İzmirlilerin hizmetine sunduklarını söyledi.

İzmir'de devam eden proje yatırımlarına değinen Yıldırım, İstanbul-İzmir otoyolunu 2018'de, Ankara-İzmir hızlı trenini de 2019'da açmayı hedeflediklerini, böylece İzmir'den yola çıkan birinin 12 saatte İstanbul ve Ankara'ya gidip tekrar dönebileceğini kaydetti.

Partilerin seçim meydanlarında "yeni anayasa" demesine rağmen daha sonra bunu unuttuğunu ifade eden Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biliyorsunuz 2 gün önce Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli dedi ki, 'Artık şu anayasa meselesini halledelim. Bizim düşüncemiz, yani Milliyetçi Hareket Partisinin düşüncesi parlamenter sistemi daha da güçlendirmek. Ama biz de diyoruz ki darbeleri önlemek için, istikrarı sürekli hale getirmek için, zayıf hükümetlerle Türkiye'nin kayıplarını önlemek için mutlaka ve mutlaka güçlü, tek başına iktidar sağlayacak bir sisteme ihtiyaç var. Bu da başkanlık sistemidir. Başkanlık sistemini getirelim, sorunları bitirelim. Biliyorsunuz yaptığımız referandumla birlikte cumhurbaşkanı artık sizler tarafından seçiliyor. Şimdi bu fiili durumu, mevcut durumu anayasayla düzeltmek gerekiyor. Bahçeli bunu da söylüyor. Biz de diyoruz ki 'Eğer böyle diyorsanız biz de hazırız. Gelin bu anayasa değişikliğini Meclisten geçirelim ve milletin önüne götürelim'. Milletten korkulur mu? Milletten korkulmaz. Darbe savuşturan milletin önünde selam durulur, selam. Onun için bu anayasayı Meclise getireceğiz, Meclisten 330 oyu ve üstünü alır almaz doğru önünüze geleceğiz. Sizlerin onayına sunacağız. 367 dahi olsa yine millete soracağız. Çünkü bu önemli iş. Önemli işlerin adresi millettir."

Yıldırım, ülkede krizler olunca çözüm üretenin hep vatandaş olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Onun için siyaset çıkmaz sokağa girdiğinde önünü açacak, siyasete yön verecek tek adres milletin adresidir. Bu sefer de bunu yapacağız, önünüze getireceğiz ve memleketi artık bu sorundan kurtaracağız. Çünkü sevgili kardeşlerim AK Parti iktidarı, sorunları torunlara bırakan bir parti değildir. Sorunları çözen, torunları aydınlık yarınlara bırakan partidir. AK Parti milletin partisidir. Ödemiş'ten Meclisteki partilerimize bir kez daha sesleniyorum. Gelin bu sefer bu sorumluluğu yerine getirelim, bu şerefli görevi ihmal etmeyelim, Mecliste bu anayasa değişikliğinin gerçekleştirelim. Darbe anayasasından kurtarmakta bu çorbada sizin de tuzunuz olsun. Bu sizlere, partilerinize gönül vermiş olan milyonlara sözünüzdür, borcunuzdur, zamanın ruhunu kaybetmeyin."

Bu büyük millet için yapacak daha çok işlerinin olduğunu, projeler, yatırımlar için gece gündüz durmadan çalışacaklarını kaydeden Yıldırım, yıllardır içeriden ve dışarıdan milletin önüne konulan engelleri kaldırmanın mücadelesini verdiklerini; işi, aşı, refahı artırmaya çalıştıklarını aktararak, "Sizlerin desteğiyle çok yol aldık, 2023 hedeflerine Gazi Mustafa Kemal'in işaret ettiği muasır medeniyet seviyesine ulaşmak için, ülkemizi oralara taşımak için canla başla çalışıyoruz. Sizlerden aldığımız güç, destek bizim en büyük kaynağımızdır. Her şey millet için, her şey sizler için, her şey Türkiye için. Size hizmet bize mutluluk veriyor, çünkü biliyoruz ki halka hizmet, Hakk'a hizmettir. Bir olun beraber olun, bir olun diri olun, birlikte Türkiye olun." diye konuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir