• DOLAR 32.594
  • EURO 34.874
  • ALTIN 2504.266
  • ...
İzmir'den Nusaybinli çocuklara kırtasiye yardımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İzmir Kemeraltı esnafının “Yalnız değilsiniz çocuklar” sloganıyla başlattıkları kampanya kapsamında toplanan kırtasiye malzemeleri Nusaybinli çocuklara dağıtıldı.

Sosyal medya hesaplarından “#Yalnızdeğilsinizçocuklar” tagıyla başlatılan ve İzmir Kemeraltı esnafının desteklediği kampanya çerçevesinde toplanan 2 bin 200 adet çanta ve kırtasiye malzemesi Nusaybin'e getirildi.

Çanta ve kırtasiye malzemeleri Cumhuriyet İlkokulunda Milli Eğitim Müdürü Mehmet Zeki Can ve kampanya organizatörleri tarafından öğrencilere dağıtıldı.

Dağıtım sonrası açıklama yapan Milli Eğitim Müdürü Can, İzmir'de dernek, konfederasyonlar ve esnaf tarafından toplanan yardımların öğrencilere dağıtıldığını belirterek, "Bizimle irtibata geçtiler. Biz de oluşturduğumuz komisyonla çanta ve kırtasiye ihtiyacı olan öğrencilerimizi tespit ettik. Bugün bir miktarını dağıttık. 2 bin 200 öğrencimize müdürlüğümüz aracılığıyla çanta ve kırtasiyelerin dağıtımını sağlayacağız. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz." dedi. 

Kampanya organizatörleri arasında yer alan Konak Belediye Meclis Üyesi Mehmet Şerif Demir ise kampanyaya Mardinliden Sivaslıya kadar herkesin katkı yaptığını söyledi. 

Demir, şöyle konuştu: "Ciğerimizin yandığı Nusaybin'e bir katkımız olsun istedik. Bu kampanyayı devam ettirmek istiyoruz. Şu anda kırtasiye ve çanta yardımı topladık. Önümüzdeki haftalarda mont ve ayakkabı kampanyası başlatmayı hedefliyoruz. Bize katkı sunan İzmir’deki bütün dostlarımıza teşekkür ediyoruz."

İzmir Mardinliler Federasyonu Gençlik Kolları Başkanı Erdal Ataklı da “#Yalnızdeğilsinizçocuklar” tagıyla sosyal medyada başlattıkları kampanya kapsamında yardımları kabul etmeye devam ettiklerini söyledi.

Kampanya gönüllülerinden Hasan Doğan, Doğu ve Batı arasında bir köprü oluşturmak istediklerini ve bu çerçevede kampanyanın devam edeceğini ifade etti.

Çanta ve kırtasiyelerin dağıtımında kampanya gönüllüleri ve İzmir Kemeraltı esnaflarından İsa Gönül, Kamuran Bakaç, Erdal Bakaç, Hasan Doğan ve Mekan Doğan da hazır bulundu.

Kampanyaya Nusaybin Çatom Müdürü Medine Samuk Şimşek de destek verdi. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir