• DOLAR 32.562
  • EURO 34.877
  • ALTIN 2426.32
  • ...
Diyarbakır'da 'LEADER Tedbiri' toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır’da, AB ve Türkiye tarafından finanse edilen geri kalmış bölgeler için geliştirilen kırsal kalkınma programı olan ‘LEADER Tedbiri’ toplantısı gerçekleştirildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından bir otelde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına, Vali Yardımcısı Kürşat Güleryüz, Gıda, Tadım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hasan Maral, Sendika ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

LEADER tedbiri hakkında bilgilendirici sunumla başlayan toplantıda, tarafların soru ve cevap şeklinde görüşleri alındı.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme İl Koordinatörü Hikmet Güneş, yaptığı konuşmada, projenin kırsal kalkınma stratejilerinin uygulanmasında yerel katılım ve ortaklığı teşvik etmeyi esas alan bir yaklaşım olduğunu söyledi.

AB ülkelerinde çokça uygulanan geri kalmış bölgeler için devletlerin sunmuş olduğu imkânlardan yeterli düzeyde faydalanılamayan bölgeler için geliştirilmiş kırsal kalkınma programı olduğunu söyleyen Güneş, “Programın esası kamu sivil toplum ve özel sektörün bir araya gelerek mikro düzeyde kırsal kalkınma projelerinin hazırlanmasını esas almaktadır. Hazırlanılan bu kırsal kalkınma stratejilerine uygun projeler desteklenecek." dedi.

Kalkınma gruplarının kurumlarına sunulan projelere referans olmak suretiyle bu projelere öncelik verilmesini sağlayabileceklerini belirten Güneş, "İlimiz için bakanlığımız tarafından görevlendirilen planlama uzmanı tarafından Çüngüş, Çermik, Eğil, Dicle, Hanı, Kocaköy ve Hazro ilçelerimizde bu programı uygulamaya başlayacağız." ifadelerini kullandı.

Toplantı daha sonra katılımcıların konuşması ve verilen konferansla sona erdi. (M. Hüseyin Temel, Emrah Deniz – İLKHA) 















Bu haberler de ilginizi çekebilir