• DOLAR 32.334
  • EURO 35.101
  • ALTIN 2300.043
  • ...
Halepli aile hayırseverlerden yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye'nin Halep kentinde yaşanan savaş nedeniyle Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesine gelen Suriyeli alile hayırsever vatandaşların kendilerine uzatılacak yardım elini bekliyorlar.

Ülkelerindeki savaş nedeniyle ailesini alıp Viranşehir'e gelen Halepli Ramazan Mahmut, yaşanan bombardıman nedeniyle hiçbir şeylerini almadan Türkiye'ye kaçtıklarını söyledi.

Suriye'de can güvenliğinin kalmadığını ifade eden Ramazan Mahmut, eşi ve 4 çocuğunu alarak, kaçmak zorunda kaldıklarını belirtti.

Halep'te savaşın şiddetlenmesiyle kaçtıklarını belirten Mahmut, "Suriye’nin Halep şehrinde savaşın şiddetlenmesiyle ailemi ve çocuklarımı kurtarmak için Türkiye’ye geldim. Halep'ten gelirken yanımızda hiçbir şey getiremedik. Sadece üzerimizde bulunan elbiselerle kaçtık onun dışında hiçbir şey getiremedim." dedi.

Kaldıkları evin eksiklikleri olduğunu söyleyen Mahmut, "Viranşehir'e geldik burada bir hayırsever sağ olsun bize geçici olarak kalabileceğimiz bir ev tahsis etti.  Ancak evinde ne kapsı var ne de penceresinin camları. Şu an evde serilecek bir halımız, üzeninde uyuyacağımız bir yatağımız ve üzerimize giyecek ikinci bir elbisemiz yok. Komşularımızın yardımıyla geçiniyoruz." ifadelerini kullandı.

Son olarak küçük çocukları için yardım isteyen baba Mahmut, "Çocuklarım küçük olduğu için çok zahmet çekiyoruz. Hayırsever Müslümanların yardımlarını bekliyorum." şeklinde konuştu. (Sabri Acet-İLKHA)  













Bu haberler de ilginizi çekebilir