• DOLAR 32.549
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2430.024
  • ...
SON DAKİKA
`Diyarbakır`da 2 bin 760 kişiye istihdam sağladık`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Üniversitesi Kongre Merkezi`nde Diyarbakır Valiliği, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Dicle Üniversitesi öncülüğünde, ‘İstihdam, Kariyer ve Girişimcilik` konulu program düzenlendi.

Diyarbakır Vali Yardımcısı Tuba Koş, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsmail Koç, oda ve STK temsilcileri,  idari birim amirleri ve çok sayıda öğrencinin katıldığı programda, ‘Bu etkinlikte iş var`  sloganıyla fuar düzenlendi.

Dördüncüsü gerçekleştirilen fuarda 40`a yakın firma stant kurarak öğrenciler ve iş arayanlarla buluştu.

Diyarbakır Vali yardımcısı Tuba Koş, programda yaptığı konuşmada, “İlimizde iş gücünü arz edenler ile talep edenleri, kamu kurumları, sanayici ve işletmecileri, üniversiteleri aynı platformda buluşturmak, mesleki eğitimi sağlamak ve taraflar arasındaki iş birliğini kalıcı ve kurumsal bir hale sokmak amaçlanmaktadır. Yine amaç istihdamın artırılmasıdır. Bu da beşeri sermayenin tam olarak kullanılması ve kalkınmayı sağlamaktadır.” dedi.

“Dünya genelinde 200 milyon işsiz bulunmaktadır”

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsmail Koç ise yaptığı konuşmada işsizliğin sadece Türkiye`nin değil diğer ülkelerin de sorunları arasında yer aldığına dikkat çekti.

Dünya genelinde 200 milyon işsizin bulunduğu söyleyen Koç, “Ülkemizdeki işsizlik verileri Avrupa`nın birçok ülkesine göre düşüktür. Türkiye`de işsizlik TÜİK`e göre 10,1 oranındadır. Ülkemizdeki işsizlik oranları düşük seyretmektedir. Oldukça iyi bir yerdeyiz. Kurumumuz milyonları aşan işsizlerimizin kendi aşını, ekmeğini kazanmasına vesile olmuştur.” diye konuştu.

Kentteki istihdam rakamlarına ilişkin bilgi veren Koç, “10 Ekim 2016 tarihi itibariyle 2 bin 760 işsizimize istihdam sağlamışız. 5 bin 162 iş yerimiz, 236 okulumuz ziyaret edilmiştir. 4 bin 257 iş talebi alınmıştır. Ayrıca 67 bin 781 işsize danışmanlık hizmeti sunulmuştur. İnsan kaynaklı istihdam fuarında sosyal sınıflar, yerel yönetimler, üniversiteler, sanayiciler, işletmeler ve işsizler bir araya gelmektedir.” diye belirtti.

Ardından söz alan Dicle Üniversitesi Rektörü Talip Gül, 100 bin öğrenci kapasiteli üniversitede 30 bine yakın öğrencinin olduğunu dikkat çekerek, eğitim kalitesini arttırmak için Diyarbakır`ın tüm kurum ve yapılarından destek istedi.

Konuşmaların ardından firmalara, yıl içerisinde istihdama olan katkılarından dolayı teşekkür belgeleri takdim edildi.

Protokol üyeleri ve katılımcılar daha sonra stantları gezerek firmalardan bilgi aldı. Firmalar, istihdam edilmek üzere öğrencilerin doldurdukları CV başvurularını kabul etti.

Fuar iki gün boyunca öğrencilerin ve ilgilenenlerin ziyaretine açık kalacak. (M. Sıddık Bilge/Cemal Uyan – İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir